imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ettől az apptól tuti mosolyra fakadsz


Kéne egy új profilkép a Facebookra vagy egy új fotó az Instára, de egyszerűen nem tudsz egy normálisat sem lőni magadról? A szürke, kedvtelen hétköznapok végére egyszerűen képtelen vagy egy őszinte mosolyra? Nem gond, egy alkalmazás a segítségedre siet!

Ha az előbbiek igazak rád, vagy ha csak nevetnél egy jót magadon (vagy akár másokon), akkor a FaceAppot neked találták ki. Ez az alkalmazás képes a lehető legkomorabb, legkifejezéstelenebb arcodból is a legjobbat kihozni. Amellett, hogy jópofa, bizonyos esetekben még egész elfogadható végeredményre is képes. Főleg a kicsit öregebb, ráncosabb arcok esetén tud csodákat művelni. Az újdonsült amerikai elnöknek, Donald Trumpnak például egész jól áll, a maszk által a táskái is halványodtak egy kicsit:

Trump_1

A tapasztalatok alapján akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha a kép méretéhez képest arányosan kisebb a rajta lévő személy arca. Emellett fontos, hogy pont a kamerába nézzen, és a feje is szemben legyen, viszonylag középen. Ja, és ne feledkezzetek meg az app használata előtt a borotválkozásról, különben úgy járhat az ember, mint Chuck Norris:

CUCK-NORRIS

A teszt során végigvettem, hogy vajon az Apple vezetőin segít-e vagy ront a filter. Johny Ivenak, az örök ifjúnak még az öregítő funkció is jól áll, de tinédzserként is jól mutat, csajként pedig egészen lehengerlő az eredmény. Tim Cook már nem ennyire szerencsés, rajta a jó beállítás sem sokat segít. Akármilyen fotóval próbálkoztam, az Apple CEO-ján borzalmas eredményeket értem el. Bár mellette szól az is, hogy így legalább képtelen voltam öregíteni rajta.

JOHNY IVE TIM-COOK

Hogy igazságos legyek, az Apple női felhozatalát is megvizsgáltam. Itt is két kiszemeltem volt, mindketten viszonylag még újak az Apple-nél. Egyikük az az Angel Ahrendts, aki 2014-ben a Burberry-től a cupertinóiakhoz igazolt, ahol jelenleg is az online és az utcai boltokért felelős alelnöki pozíciót tölti be. Angelának egy kicsit túltolta az app az öregkori ráncokat, de a szélesebb mosoly által még barátságosabbá vált a kisugárzása.

Angela

A másik személy Bozoma Saint John, róla az Apple Music kapcsán lehet hallani egyre többet. Ő is 2014-ben csatlakozott, amikor az Apple megszerezte a Beats-t és Boz a globális marketingért felelős igazgató lett az Apple Music-nál. Róla elég nehéz olyan képet találni, amin nem széles a mosolya, így nála mással kísérleteztem. A fiatalító effekt egy kicsit több fényt adott arcára és valóban egy kicsit simábbá vált ezáltal a bőre.

Bozoma

Végezetül pedig lássuk újra a jelenlegi amerikai elnököt, az ex-elnökkel, Barack Obamával. Az eredmény önmagáért beszél, döntsétek el ti, vajon melyikőjüknek jobb a fogorvosa.

Trump-VS.-Obama

Az alkalmazás viszonylag újnak számít az App Store-ban, éppen ezért nem is tökéletes még. Bugokba nem futottam bele a teszt során, de a Male és Female funkciók egyelőre csak az úgynevezett “college” módban érhetőek el. Itt négy fotót helyezhetünk el, ugyanarról a személyről. Internetkapcsolat szükséges a használatához, mivel a fotókat egy szerverre tölti fel az alkalmazás, amit az adott kép elkészülte után letölthetünk vagy egyből meg is oszthatunk.

Ingyenesen beszerezhető (pillanatnyilag csak iOS-re), és annyira új még, hogy a vízjel eltüntetéséért sem kell fizetni. Valószínűleg ez később nem így lesz, ezért arra bátorítanék mindenkit, hogy mihamarabb próbálja ki az ismerősein!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!