imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Európába érkezett Tim Cook


Az Apple CEO-ja európai boltokat, alkalmazottakat és startupokat látogat meg, de még az Oktoberfest sem maradhatott ki a programjából. A szoros táncrendjébe szerencsére befért, hogy interjút adjon a Stern német hetilapnak.

Beszélt az idei iPhone-ok és Apple TV+ árazásáról, valamint az App Store-ról is kérdezték.

Az App Store kapcsán elmondta, hogy a vállalat saját, szigorúan szabályozott alkalmazás tárháza inkább előnyöket biztosít mind a felhasználók, mind pedig a fejlesztők számára, nem pedig korlátozza őket. A szigorú ellenőrzésnek köszönhetően minden eszköz biztonságban van a kártékony szoftverektől.

A ügyfeleink igazi élményt vásárolnak tőlünk, és ez az élmény magában foglalja azt a biztonságos és rendszeresen gondozott helyet is, ahonnan az alkalmazásokat szerezhetik be. Például a pornográf tartalmakat kínáló appok nem kerülhetnek fel az App Store kínálatába, persze böngészőn keresztül továbbra is elérhetők, de a vállalat nem támogatja a terjesztésüket.


Szó esett arról a már korábban is tárgyalt problémáról is, hogy a vállalat saját alkalmazásait részesíti előnyben ajánlások során.

30-40 saját appunk van, szemben azzal a több mint két millió másikkal, amit nem mi fejlesztünk. Egy szupermarkethez hasonlítva, az esélye, hogy vannak sajátmárkás termékekeik is egészen magas, viszont ki is profitál a legnagyobbat abból, ha mindenféle termék elérhető a bolt polcain? Természetesen a felhasználók, és ez így van jól.

Árazás tekintetében Cook elmondta, hogy a vállalat mindig próbálja a lehető legalacsonyabban tartani árait, az idei iPhone 11 árcímkéjét is sikerült egy kicsit karcsúbbra venni.


Szóba került továbbá az Apple TV+ szolgáltatás 4,99 dolláros havi árazása is, mely akár vetélytársa is lehet a Netflix-nek és más szolgáltatóknak. Cook szerint azonban ez nem verseny kérdése, nincsenek vesztesek és nyertesek, totál win-win szituáció van a piacon résztvevők közt. Sokan fizetnek elő több féle megoldásra, ők csak egyek akarnak lenni a sok közül.

Forrás: Stern

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!