imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Európában és Ázsiában is népszerű még az Instagram


Az Instagram már évek óta nagy népszerűségnek örvend az okostelefonnal rendelkezők körében. Kezdetben igaz csak kevesen látták értelmét egy olyan megosztóalkalmazásnak, ahol csak és kizárólag képeket lehet megosztani, hasonlóképp megcímkézve, mint ahogyan azt a Twitter esetében megszokták már a felhasználók. Ennek ellenére a felhasználók száma egy kezdeti stagnálás után rohamosan nőtt, de ugyanígy a szolgáltatást kevésbé kedvelők száma is emelkedett.

Az Instagram 2010 októberében jelent meg először az Apple készülékein. Az App Store letöltéseket figyelő virtuális számlálója pedig egyre csak nőtt. Nagyon sokan megkedvelték az alkalmazást az egyszerűsége és a kreált fotók által nyújtott vizuális élmény miatt. 2010 decemberében már 1 millió felhasználó használta világszerte az alkalmazást, amely 2011 júniusára 5 millió felhasználóra bővült. Ezekkel a számokkal pedig már viszonylag neves alkalmazásnak számított.

Handras Instagram szitakötő
Fotó: Handras

Tavaly decemberben ugyanez a szám 300 millió volt, de a felhasználók száma egyre csak nőtt és éppen ma érte el a 400 milliót. A 100 millió új felhasználónak pedig több mint a fele európai vagy ázsiai. Ez már csak azért is jelentős, mert így a növekedési index alapján könnyen kiszámítható, hogy hol használják még igazán az Instagram által nyújtott előnyöket. A legtöbb új csatlakozó egyébként Brazíliában, Japánban vagy Indonéziában él.

Izgatottan közöljük veletek, hogy az Instagram népes közössége már több mint 400 millió tagot számol. Igaz, hogy ezek a mérföldkövek is fontosak, de ami miatt ennyire nagy szó ez nekünk, az az, hogy az általunk biztosított vizuális kommunikáció egyre közelebb hoz mindnyájunkat. A közösségünk tagjai a világ minden részéről érkeznek, ezt az mutatja a legjobban, hogy a felhasználók 75%-a az Egyesült Államokon kívül él. Minden új Instagramozót köszöntünk!

2012 óta, amióta a Facebook megvásárolta egyébként az Instagramot, rengeteget változott a szolgáltatás. Például már bármilyen képarányban oszthatunk meg fotókat és videókat. A képek felbontását is növelték az utóbbi időben, ezzel haladva a korral. A változások pedig úgy tűnik tetszenek az Instagram felhasználói bázisának, hiszen 2012 óta 385 millióan csatlakoztak ehhez a közösséghez.

• Instagram letöltése az App Store-ból (iPhone, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!