imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Évente 50 millió telót törnek az amerikaiak – avagy mire jó a biztosítás…


Érdekes statisztika és egyben tanmese arról, hogy mennyi telefont zúznak össze az emberek és hogy mennyit költenek utána ezeknek a javítására. Tippelj, óránkként mennyi telefon törik ripityára az USA-ban!?

A biztosításban utazó SquareTrade törött telefonok sokkoló statisztikáival hajtja maga malmára a vizet. De ez az elfogultság nem teszi kérdésessé a horrorisztikus számokat. Az adatok ráadásul csak az Egyesült Államokra vonatkoznak, el lehet képzelni a világátlagot…

Kezdjük az ijesztgetést:

  • Évente ~50 millió kijelző törik be vagy romlik az USA-ban.
  • Ez óránként 5 761 halott kijelzőt jelent.
  • Ennek javításra circa 3,4 milliárd dollárt, azaz közel 850 milliárd forintot költenek a pórul járt felhasználók.
  • Érdekes módon a felhasználók 50%-a alul becsüli a javítás várható költségét.
  • Kevésbé érdekes módon a vaskos árajánlat után az érintettek 65%-a inkább úgy dönt, együtt tud élni a hibás kijelzővel.
  • Ugyanakkor nem elhanyagolható azoknak a száma sem, akinek a kijelző tönkrevágása egyben kiváló apropó egy új készülék vásárlására.
  • Leggyakrabban természetesen a földre ejtés műveletével lehet elérni a nem kívánt eredményt, de a WC-be ejtés, asztalról leverés is divatos sportágnak tekinthető.

És hogy mi a tanulság ebből? Hogy az ég szerelmére, kössetek biztosítást az új iPhone-otokra. Sokkal, de sokkal kevesebbe kerül, mint egy kijelzőcsere…

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!