imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ex-Google műholdszakértőkből alakított csapatot az Apple


Nem kispályás szakértőket szerzett magának Cupertino. Azt viszont még nem tudni, mire használja majd őket. Egy valamivel jobb Apple Maps hasznos lenne, de azért egy Apple-űrhajó se lenne utolsó.

A Bloomberg szúrta ki, hogy két ex-Google műholdszakember is az Apple-höz pártolt. Mint írják:

Az iPhone-készítő cég két, a műholdas részlegért felelős vezetőt is verbuvált maga mellé a Google-től, egy új hardveres csapatot létrehozva ezzel – állítják belsős források. Egyikőjük, John Fenwic vezette a Google űreszközök projektjét, másikuk, Michael Trela pedig műholdmérnökként tevékenykedett a Google-féle Alphabetnél. Mindketten a szintén frissen az Apple-höz érkező, Drobcam alapító Greg Duffy-nak fognak jelenteni a források szerint.

A műholdak tervezése – mondanom sem kell – igen költséges mutatvány, és legjellemzőbben a kommunikációra, illetve nagy felbontású képek gyűjtésére használják őket. Azt, hogy az Apple-nek mik a tervei, illetve hogy tervezi egyáltalán konkrét eszközök megépítését, nem tudjuk.

Egy szintén névtelen forrás szerint a Boeing éppen egy műholdas szélessávú hálózat kiépítésén dolgozik, és a törekvések kapcsán az Apple is felmerült, mint lehetséges partner.

Egy tavalyi szabályozási bejelentésben a repülőgép-bizniszben utazó Boeing egy szélessávú műholdas hálózat részleteit osztotta meg, amely több mint 1000 alacsony földkörüli pályán mozgó műhold között teremtene kapcsolatot. A cég az Apple-lel is tárgyalt a lehetséges befektetésről.

Ennél azért valószínűbbnek tűnik, hogy egyszerűen csak az Apple Maps fejlesztéséről lehet szó, hiszen a cég már most is rendszeresen használ drónokat a térképadatok frissen tartására. Lehet, hogy most csak egy szinttel feljebb szeretnének lépni. Az sem kizárható, hogy a technológia később majd valahogy kapcsolódik az Apple AR ambícióival. A fentiek közül talán ez a projekt tűnik legizgalmasabbnak, kérdés, hogy két szakértő elég lesz-e hozzá.

Akárhogy is legyen, az űreszközök idáig hiányoztak az Apple portfóliójából, most reális esély van rá, hogy ez változni fog a jövőben.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!