imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ex-Samsungos vezeti majd az Apple akkumulátor részlegét


A szakember 3 éven át volt a Samsung aksifejlesztéseinek vezető alelnöke. Ott volt a Note 7 botránynál is, most pedig az Apple-nél kötött ki. Vajon mire készül az Apple?

A Bloomberg információi szerint ismét egy értékes fogást sikerült szereznie az Apple-nek munkaerő tekintetben. Nem sokkal a Teslás formatervező után, most egy Samsungos vezetőt tudott magához édesgetni Soonho Ahn személyében.

Ahn volt ugyanis a Samsung akkumulátorokat fejlesztő leányvállalatának, a Samsung SDI-nak a senior alelnöke három éven keresztül. LinkedIn profilja alapján ő vezette azokat a kutatásokat, amelyekben a következő generációs akkumulétortechnológiákat és anyaghasználati lehetőségeket keresték.

A Samsung előtt a Next Generation Batteries R&D és az LG Chem vállalatoknál szerzett tapasztalatot a területen. Nem mellesleg pedig Ahn professzor is a dél-koreai Ulsan Nemzeti Tudományos és Technológiai Intézet energetikai és vegyészmérnöki osztályán. Mondhatni tehát, hogy érti a dolgát.

Vagy mégsem? Profilja alapján ugyanis Ahn volt a Samsung SDI vezetője akkor is, amikor 2016-ban sorra robbantak fel a Samsung aktuális zászlóshajójának, a Note 7-nek a készülékei. Mindenki emlékszik még: sérülések, tűzesetek, repülőtéri kitiltások és végül visszahívás fémjelezte a történetet, ami elég nagy csapás volt akkoriban a vállalatra. Nem lehet tudni, hogy Ahn milyen és mekkora szerepet játszott a tervezési hibában. Abból kiindulva, hogy nem rúgták ki a Samsungtól, feltehetően nem sokat.

A másik fontos kérdés, hogy mi lesz a dolga az Apple-nél? Az egyik valószínű feltételezés, hogy az Apple előbb-utóbb aksi téren is függetlenedni szeretne, csakúgy ahogy azt teszi például a processzorokkal. Korábban ugyanis többek között pont a Samsung SDI-től kellett telepeket vásárolnia. Ezzel egybevág az is, hogy még 2018-ban az Apple arról folytatott tárgyalásokat, hogy miként tudna közvetlenül a bányából aksigyártáshoz szükséges kobaltot szerezni.

Akárhogy is legyen, bízzunk benne, hogy Ahn segít majd a jövőben elkerülni az olyan aksikat érintő problémákat, amelyek – részben legalábbis – felelősek az Apple gyenge negyedévéért.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!