imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ex-YouTube és Spotify vezetőt igazolt le az Apple


Újabb nagyágyút kaparintott meg magának Cupertino. Shiva Rajaraman nem csak a zenei törekvésekben, hanem a videós tartalmak gyártásában is segítheti a céget, mivel mindkét területen komoly tapasztalatokat szerzett.

Az Apple úgy tűnik, nagyon komolyan gondolja tartalomgyártói ambíciót, és ez a frissen leszerződtetett vezetőkön is meglátszik. Múlt hónapban az ex-Amazon, Netflix és Roku vezető Timothy D. Twerdahl-t helyezték egyből alelnöki pozícióba, valamint az Apple TV részleg élére, hogy tapasztalataival segítse a szolgáltatás fejlődését. Most szintén egy hatalmas tapasztalattal rendelkező szakembert tudtak leigazolni, Shiva Rajaraman személyében.

1

Rajaraman nyolc évet húzott le a YouTube-nál, ahol elsődleges feladata a minőségi tartalmak és licenszek beszerzése volt olyan nagynevű cégektől, mint például a Disney. Ezután a Spotify-hoz igazolt, ahol két éves karrierje során a streamingszolgáltató videós és podcastos ambícióin dolgozott. Itt is folytatta a kapcsolatépítést a nagyobb tartalomgyártókkal, együtt dolgozott többek közt az NBC-vel és a Time Warnerrel is.

Nem nagy titok tehát, hogy hasonló feladatai lesznek az Apple-nél is, mivel a cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a jövőben ne csak a zenei, hanem videós/filmes/sorozatos streameléssel is kiharapjon magának egy szeletet a piacból. Márpedig ha Rajaraman tényleg olyan jó viszonyban van például a Disney-vel, mint ahogy az életrajzából tűnik, nem elképzelhetetlen az sem, hogy az új Star Wars trilógia befejező része már Apple exkluzív tartalom lesz, legalábbis egy ideig – van az a pénz, ahogy szokták mondani…

2

Idáig persze nem lesz egyszerű az út. Két, a véghez közeli és a témában jártas anonim forrás szerint éppen komoly viták zajlanak az Apple-ön belül azon, hogy milyen irányba menjen tovább a videós vonal. Ez megerősíti azokat a korábbi híreket, miszerint a vezetők egymással versengenek azon, hogy ki hozza majd el az áttörést:

Robert Kondrk, Eddy Cue és Jimmy Iovine is AZ az ember akar lenni (mármint aki összehozza a nagy dobást – a szerk.). Emiatt külön-külön tárgyalnak, és minden partnerüket arra kérik, hogy ne beszéljenek a másikkal. – mondta az egyik forrás.
Eddy is beszél pár emberrel. Aztán Jimmy is beszél másik párral. Egyszerűen még nem tisztázták le a dolgokat. – állítja egy másik forrás.

Eddy Cue
Shiva Rajaraman közvetlenül Eddy Cue-nak fog jelenteni.

Egy lehetséges folytatása a megkezdett önálló tartalomgyártási irányoknak, hogy egyetlen nagy csomagba pakolják a zenei, a könyves, a videós, a híres és a kábeles szolgáltatásokat, amit majd iPhone-on keresztül lehetne aktiválni. Ezután pedig minden internetre kapcsolódó TV-vel lejátszhatóak lennének az ilyen módon megvásárolt tartalmak – állítják az informátorok.

Akárhogy is, az Apple-nek mindenképpen többet kell majd mutatnia egy Carpool Karaokénál ahhoz, hogy igazán nagy sikereket érhessenek el a területen. Ebben pedig az olyan sok tapasztalattal rendelkező vezetők, mint amilyen Shiva Rajaraman is, biztosan sokat tudnak majd segíteni.

Forrás: 9to5mac

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!