imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Exkluzív képek az új iPad Air 2-ről! Csak az iMagazinon!


Bár most még az egész világ az iPhone 6-ra szegezi a tekintetét, mi most megmutatjuk milyen lesz az új iPad. Ezeket a képeket kizárólag nálunk láthatod!

Hogyan készítettünk fotókat egy még meg sem jelent termékről? Ne is kérdezzétek, mert nem árulhatjuk el, de nem is ez a lényeg, nézzétek meg inkább az alábbi fotókat!

Ahogy a lenti képeken láthatjátok, az iPad Air 2 megkapja a Touch ID-t, tehát majd az iPad-en is használhatjuk a képernyő feloldásához az iPhone 5s-en jól bevált ujjlenyomat azonosítást. Mióta iPhone 5s-t használok, számtalanszor előfordult, hogy az iPademet kézbe véve hosszú másodpercekig tartogattam az ujjamat az iPad home gombján, míg végül leesett, hogy el kell húzzam a slidert a képernyő feloldásához. De nem is szaporítom a szót, íme a Touch ID iPaden:

iPad Air 2 Touch ID

Ahogy látjátok, az iPaden is lecserélődött a régi home gomb, eltűnt a kis lekerekített négyszög a gomb közepéből, és akárcsak az iPhone 5s-nél itt is a fémgyűrűvel körbevett zafír home gombot nyomogathatjuk. A működését nem tudtuk kipróbálni, de nyilván pont úgy működik iPaden is a Touch ID mint iPhone-on. Méretre egyébként pontosan megegyezik az iPhone 5s-ben található home gombbal, de lenyomáskor teljesen más érzés, emiatt úgy gondolom, hogy ez már egy továbbfejlesztett változat lehet.

iPad Air 2 Touch ID 2

Persze nem csak a Touch ID az újdonság, van itt még két igencsak szembetűnő változás. Az egyik változás az első generációs iPad Airhez képes, hogy jóval vékonyabb a képen látható Air 2. A jelenleg is kapható iPad Air vastagsága megegyezik az iPhone 5s vastagságával, az iPad Air 2 viszont jóval vékonyabb (lásd a lenti képet), mint az iPhone. iPhone 6 sajnos még nincs a kezünkben, de mivel az iPhone 6 is vékonyabb lesz, egyértelmű, hogy az iPad Air 2 is az iPhone 6 vastagságával lesz egyenlő. Íme fotón:

iPad Air 2 Touch ID 3

Megváltozott a hangszórók nyílása is, nyilván egy ilyen vékony háznál célszerűbb egy sorba rakni nagyobb nyílásokat, mint két sorba tenni nagyon apró lyukakat. Ez az iPhone 6-nál is így lesz egyébként, teljesen logikus lépés az Apple-től.

Külsőre más jelentős változás nincsen, de talán nem is a külső a lényeg, hanem a belső. Nyilván nem szedtünk még szét új iPadet, de nem kell nagy jóstehetség, hogy tudjuk, az új iPad 2-szer gyorsabb lesz mint az elődje, de jó kérdés, hogy ez elég lesz-e.

Sajnos több fotót nem tudtunk készíteni az idő hiánya miatt, de remélhetőleg ez a három kép is felcsigázott mindenkit. Természetesen amint lesz lehetőségünk, készítünk videós bemutatót is az új iPadről. A cikk folytatásában elmélkedünk egy kicsit, hogy milyen is lehet az új iPad, illetve milyen lehetőségei vannak az Apple-nek, hogy tovább növekedjenek az iPad eladások világszerte.

Oké, vékonyabb és könnyebb ház, Touch iD, kétszer gyorsabb hardver, de elég csak ennyi, hogy sikeres legyen az iPad termékcsalád? Tim Cook a negyedéves jelentések után ezt nyilatkozta:

Az iPad-vonalon jelentős innovációkra van még lehetőség. Tervezzük is ezek bevezetését. [Ez a termékkategória] még mindig gyerekcipőben jár.

Egyetértek vele, itt az ideje jelentősebben átgondolni az iPad jövőjét. Később elejtett még pár érdekes elképzelést, ami vázolhatja az Apple jövőbeli terveit az iPaddel kapcsolatban:

Képzeljük el, milyen lenne, ha a nagyvállalati alkalmazások ugyanolyan könnyen kezelhetőek lennének mint az otthoni appok. Ennek így kéne működnie.

2010 óta 225 millió iPadet adtak el, tehát a földön minden 32. embernek van iPadje. Az iPad továbbra is a legjobb tablet a piacon, a vásárlók elégedettek, mégis megtorpant a növekedés, sőt éves összehasonlításban némileg csökkent is az eladott darabszám. Hol lehet a növekedés kulcsa?

Csakis szoftveres fronton. Márpedig az iOS 8 iPad-re optimalizált verziójában, egyelőre semmi nem utal nagy dobásra, mint például egy jól használható multitask, vagy többfelhasználós rendszer, vagy valami olyan amire nem is gondolunk.

A cégek sokkal többet fektettek az ügyfeleiknek szánt alkalmazásokba, mint azokba, amiket saját alkalmazottaiknak készítenek. Folyamatosan azt hallom a munkatársaktól, hogy »Miért nem lehet ez is olyan könnyen használható, mint a saját appjaim«.

A legtöbben itt az irodában, csak szórakozásra használjuk az iPadet, és pont ezen kell változtatnia az Apple-nek, ha sikeres akar maradni a tablet piacon. Laci ezt írta ezzel kapcsolatban:

Személy szerint én kb. a munkám 10%-ában használok iOS eszközt, az is leginkább az iPhone-om, amiről e-maileket írok, vagy Google Analyticset böngészek. Az iPademet 99%-ban otthon használom, otthon viszont 99%-ban az iPademet használom. :) Vagyis ha nem dolgozom, a legfőbb eszközöm az iPad, otthon munkán kívül gyakorlatilag elő sem veszem a Macem.

Az új iPad Air és az új iPad mini októberben várható, reméljük, hogy az Apple készül valamilyen meglepetéssel szoftveres fronton is, és nem csak egy hardveres ráncfelvarrást mutatnak be az októberben esedékes keynote-on.

Az iMagazinon mi továbbra is tartjuk magunkat az elvünkhöz, hogy a legjobb tudásunk szerint válogatott, és reális híreket olvashassátok. Ha valamilyen meglepő Apple-el kapcsolatos hírt olvasol bárhol a neten, (például lézerprojektoros iPhone 6 képet látsz) érdemes lecsekkolni, hogy itt az iMagazinon is megtalálod-e. Ha nem, akkor elég biztos, hogy csak a kattintásodat akarták. :)

Szerintetek mi lehet az Apple nagy dobása iPad fronton idén?

 

 

FIGYELEM! Ha idáig eljutottál az olvasással, akkor eláruljuk, hogy a fenti fotók csak azért készültek, hogy megmutassuk mennyire könnyű bármilyen kamu tartalmat előállítani. Persze a cikket úgy írtam meg, hogy a biztosra vehető információk alapján a lehető leghitelesebb legyen, nehogy már az elején lebukjunk :). Valószínűleg ezt a cikket is rengetegen készpénznek fogják venni, ugyanis a legtöbb ember végig sem olvassa a cikkeket. Nem csak nálunk van ez így, mindenhol a világon. Felgyorsult az élet, ezzel együtt a tartalomfogyasztás is, cserébe rengeteg kamu vagy félinformáció kering az interneten, aztán persze a való életben is szárnyra kapnak a neten olvasott kamu pletykák. Nagyon könnyű minden alap nélkül odaírni egy-egy cikk mellé, hogy exkluzív forrásból, de ettől még nem feltétlen lesz igaz az adott hír. Értsd: pici az esélye, hogy a blogger “Pistike”, előbb jut hozzá egy-egy információhoz, vagy termékfotóhoz, mint mondjuk a New York Times, vagy mondjuk Walt Mossberg… Jótanács: Érdemes több forrásból tájékozódni, figyelmesen olvasni, és logikus gondolkozással kiszűrni a szenzációhajhász és bulvár cikkeket, amik egyetlen célt szolgálnak: a kattintások növelését. Ja, és bocs a tréfáért, annyira pangás van ilyenkor augusztusban, hogy elfért most egy ilyen cikk is péntek estére. :)
piroscsik

 

 

Disclaimer for non-Hungarian speakers:

WARNING! If you come this far reading, then we’ll tell you, that the pictures shown here were made to show you, how easy it is to produce any fake content. Of course I wrote the article relying on informations which would probably turn out true, so we would not get busted at the first sentence. :) I am sure many people will take this article for granted, because most people would not read the posts through. Not just in Hungary, all over the globe. We are living a fast life, we don’t have time for reading all day long. But sadly, there are a lot of fake news and half-truths revolving around the world. It’s really easy to begin every post you write, telling this comes from an exclusive source, without any facts. Meaning, there’s a little chance, that a blog like us would know about such a huge information, before the New York Times, or Walt Mossberg… A piece of advice: Read multiple sources, read them really through, and think logically. Sorry for this prank, but this time of the year is the dullest, and it was a little joke for Friday night for our readers. :)

piroscsik

 

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!