imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Exploding Kittens – Nem csak vészhelyzetekre


Egy kiváló hangulatú játék, ahol az első fél órában garantáltan a grafikán fogsz röhögni. Ez pedig különösen jól jöhet a nehezebb napokon.

Az otthon ücsörgés sok új hobbit előhozhat, akár a felnőttekből is: nekiállunk előszedni a gyerek LEGO-készletét, elővesszük a jó mélyre bújt rajztudományunkat, olyan könyveket olvasunk, melyeket utoljára 20 éve vettünk elő, vagy éppen megtanulunk egy új kártyajátékot. A 2019 legjobb alkalmazásai közé is bekerülő Exploding Kittens pedig tökéletes opció, hogy feldobjuk vele az unalmas hétköznapokat. Ráadásul a játék nem csak applikációként, de valódi, dobozos kártyaként is elérhető, ha valaki inkább hagyományos utat szereti.

Az Exploding Kittens egyszerre vicces, megdöbbentő, szórakoztató és persze beteg. De tényleg, az első 2-3 játék arról szól, hogy várod, milyen új lapok érkeznek még, amin röhöghetsz úgy 5-10 percet. A grafika, a szövegek, az egész felépítés zseniális, pedig első ránézésre nem tűnik másnak, mint egy furcsa UNO-változatnak. Amiben vannak macskák. Meg nyúldínók és jövőbelátó garnélák.

Az Exploding Kittens lényege, hogy elkerüld a robbanó cicákat ábrázoló kártyákat, cserébe viszont elintézd, hogy mindenki más felhúzza őket. Erre szolgál gyakorlatilag az összes többi lap a pakliban, melyeket középről való húzással, vagy a másik játékostól való elvétellel szerezhetsz. Az alap szettben egyszerűbb lapok találhatóak, melyekkel támadni, paklit keverni, jövőbe látni lehet, a kiegészítők esetén azonban már totálisan elborult a készítők agya. Akadnak mindent cicaseggé alakító kártyák, (macsk)atom bombák, Nikola Tesla galambok és még sok remek lap, melyeket inkább nem árulok el…

Maga az app 699 Ft-ba kerül, cserébe az alap paklit használhatod. Minden extra kártyacsomagot szintén ennyiért vehetsz meg, és nagyon ajánlott legalább az egyiket pluszban beszerezni, ha már megtetszett a játék. Én a Streaking Kittens Packot vettem meg, azóta 200 játéknál tartok, csak az offline verzióban. Ugyanis, azon túl, hogy lealázhatsz három különböző szintű robotot, online is megmérkőzhetsz az ellenfelekkel, legyenek azok a barátaid, vagy totális idegenek a nagyvilágból.

Itt érkeznek olyan lapok melyek kizárólag a többszereplős harc esetén aktuálisak, tehát legalább néhány kör erejéig mindenképp érdemes kipróbálni ezeket a játékmódokat. A játékszabályokat megtanulni 10-20 perc, mindezt érdemes játék közben, egyből a mélyvízben megtenni, úgy sokkal élvezetesebb az egész. Ráadásul úgysem jegyzed meg elsőre, melyik lap mire jó, hagyd hogy magával sodorjon a játék lendülete. Vagy a robbanás lökéshulláma. A játékot 9 éves kortól, 2-5 fő játszhatja, és itt is érvényes: minél több, annál jobb.

Töltsd le az Exploding Kittenst az App Storeból (iPhone, iPad, iPod touch – 699 Ft, iAP)

Vicces vagy beteg?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!