imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Extra akkumulátor Mac-hez: megérkezett a ChugPlug


Bizonyára nem én vagyok az egyetlen ember, akinek soha sem elég akkumulátor kapacitásból, legyen szó iPhone-ról vagy Mac-ről. Sajnos eddig nem volt lehetőségünk Mac-et tölteni külső hordozható áramforrásról, viszont most itt a Chug Plug, ami megoldja ezt a problémát.

A Chug Plug egy egyszerű fehér téglatest formában érkezik. Tény, hogy méretét tekintve valamelyest meghaladja az iPhone készülékek töltéséhez használt zsebben hordott külső akkumulátorokat, de ahhoz képest, hogy egy hordozható számítógépet tudunk vele tölteni, egyáltalán nem foglal nagy helyet.

Használat közben MagSafe vagy MagSafe 2 típusú töltőnket csatlakoztathatjuk egyik oldalára, így bárhol és bármikor feltölthetjük bármilyen 45 vagy 60 wattos töltővel működő MacBook, MacBook Air vagy MacBook Pro gépünk akkumulátorát.ChugPlug_1

Ha magát a ChugPlugot szeretnénk feltölteni, egyszerűen csatlakoztassuk a MacBook töltőnkhöz is használt kábelt a megfelelő oldalra. Természetesen arra is van lehetőség, hogy egyszerre töltsük MacBook akkumulátorunkat és a ChugPlugot egy áramforrás használatával.

A ChugPlug hordozható akkumulátor kifejezetten Mac-ekhez készült, ez már csak abban is látszik, hogy a töltöttséget egy gombnyomással ellenőrizhetjük: a régebbi MacBookokhoz hasonlóan 3 LED villan fel a töltöttségi szintnek megfelelően.

Ez a kapcsolódási rendszer abból a szempontból is hasznos, hogy távolabbi utazásaink során sincs szükségünk extra adapterekre. A MacBook töltőkkel használt hálózati kábelek mindegyike kompatibilis a ChugPlug csatlakozóival, így a már korábban is használt vezetékeinket használhatjuk hozzá.

A beépített akkumulátor kapacítása arra elegendő, hogy egy teljesen lemerült 11 hüvelykes MacBook Air-t további nagyjából 4 órán keresztül használjunk. Ez az időtartam 13 hüvelykes MacBook Air és MacBook Pro esetén körülbelül 3 óra.

 

ChugPlug_2

A ChugPlug tehát egy hiánypótló termék azoknak, akik időnként kifutnak a MacBook beépített akkumulátora által biztosított időből és szükségük lenne még néhány órára olyan helyen, ahol nem férhetnek hozzá fali áramforráshoz.

A ChugPlug megvásárolható az iSTYLE Webáruházban.

 

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!