imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Extra szabadságot kapnak az Apple-dolgozók


Tegnap ismét levelet küldött Tim Cook az Apple dolgozóinak, amiben a szeptemberben elért eredményekről ír, illetve a hamarosan érkező – már bejelentett – termékekről és szolgáltatásokról is említést tesz. Ezen kívül extra szabadságot ígért az alkalmazottaknak az amerikai hálaadás ünnepére.

Tim Cook azzal kezdi levelét hogy alig két hete mutatták be az iPhone történetének legnagyobb frissítését az iPhone 6 és iPhone 6 Plus képében, amikről nagyon pozitívak a felhasználók visszajelzései. Kitért az Apple Pay új digitális fizetési rendszerre, amivel egyszerűbbé és biztonságosabbá válnak a fizetések – legalábbis az Egyesült Államokban. Megemlíti az Apple Watch-ot is, azt írja róla, hogy máris felkeltette a felhasználók figyelmét.

Kitér az iOS 8 frissítésre és a Yosemite érkezésére is. A levél még az itthoni idő szerint tegnap este megjelent hibás 8.0.1 frissítés előtt íródott, úgyhogy Tim Cook főleg az újdonságokat és a megnövelt biztonsági szintet méltatja az e-mailben. Ha ma írta volna, valószínűleg picit más lenne a témája. Ezután rátér a dolgozók dicséretére:

Sokatok élete legjobb munkáját végezte, így sikerült világszínvonalú hardvert, szoftvert és szolgáltatásokat létrehoznunk olyan módon, amire csak az Apple képes. Ez az, amiben a legjobbak vagyunk, és az eredmény megváltoztatja az emberek életét. Ez nagyon inspiráló.

Tim Cook megemlíti, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek a környezetvédelem témakörében, az emberi jogok elismerésében és az oktatás megváltoztatásában. A jó sikerült szeptemberi hónap és az elmúlt hónapok kiemelkedő munkája miatt az alkalmazottak extra szabadságot is kapnak:

Nélkületek nem sikerült volna elérni ezeket az eredményeket. Az itt dolgozó emberek jelentik a cég lelkét, és mindannyiunknak szüksége van felfrissülésre és pihenésre. Ezért, és az eredmények elismeréséért – valamint a határtalan tehetségetekért és odaadásotokért – örömmel jelentem, hogy meghosszabbítjuk a hálaadási szabadságot idén. Mindenki fizetett szabadságot kap november 24-én, 25-én és 26-án, így az egész héten otthon lehettek. […] Töltsétek ezt az időt a családotokkal és a szeretteitekkel, megérdemlitek!

Az extra három nap azt jelenti, hogy az Apple-dolgozóknak összesen 9 egybefüggő szabadnapjuk lesz, mivel hagyományosan a csütörtöki hálaadást követő pénteki nap is szabadnap a legtöbb cégnél.

Az Apple Store-okat és az AppleCare szolgáltatást természetesen nem zárják be, az üzletekben és a telefonos segítségnyújtásban dolgozók viszont ugyanúgy megkapják az extra három napnyi szabadságot, egy általuk választott időpontban. Az Egyesült Államokon kívüli országokban dolgozók pedig az ország szabályozásának megfelelően kapják meg a szabadságukat.

Kíváncsi vagyok, hogy a tegnapi iOS 8-baki után vajon a szoftveres csapat is megkapja-e az extra szabadságot, vagy őket bezárják egy sötét és nyirkos pincébe, ahol egy héten keresztül csak debuggolniuk szabad.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Fox News.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!