imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Extrém biztonsági intézkedések az iPhone 6 bemutató helyszínén


Az tudjuk, hogy az Apple rendkívül komolyan veszi a titoktartást. Ettől függetlenül rengeteg minden szivárgott már ki a mai bemutatóról, de azt érdemes figyelembe venni, hogy ezek a pletykák általában nem a cégtől jönnek, hanem a külföldi – főleg kínai – beszállítóktól.

Most arról érkeztek hírek, hogy az Apple rendkívül durva biztonsági intézkedéseket vezetett be az eseménynek helyt adó Flint Centerben. Először is, az egész komplexumba új, csúcstechnológiát képviselő biztonsági rendszert telepítettek. Természetesen 24-órás őrség is vigyáz minden elképzelhető pontra.

Mindenkinek, aki a helyszínen van (kiszolgálószemélyzet, technikusok, építészek) le kellett adnia a telefonját a biztonsági személyzetnek. A telefonok kamerájára a biztonságiak egy speciális ragasztószalagot tettek, ami megváltoztatja a színét, ha megpróbálják eltávolítani. Ha észreveszik, hogy megváltozott a színe, a szóban forgó személyt a helyszínen azonnal kirúgják.

Ezen kívül a telefonok tartalmát is átnézik. Egy, a helyszínen dolgozó és a neve elhallgatását kérő ember ezt mondta erről:

Azt mondták, érdemes minden kényes dolgot eltávolítani a telefonunkról, mivel a biztonsági személyzet teljesen át fogja fésülni a készülékek tartalmát.

A biztonsági intézkedések minden Apple-eseményen elég szigorúak, de úgy tűnik, most minden eddiginél komolyabban veszi ezt a cég. Ehhez kapcsolódik a titokzatos fehér objektum is. Az épületet állítólag egy kifejezetten hasonló helyzetekben dolgozó cég munkatársai építik fel, akiket az Egyesült Királyságból repítettek Kaliforniába. Senkivel nem állnak szóba a helyszínen, senki nem léphet velük kapcsolatba és senki nem kerülhet közel hozzájuk. Egy szintén névtelen nyilatkozó:

Semmiféle kommunikáció nincs kifelé vagy befelé. Mindenki attól tart, hogy az Apple lehallgatja a telefonjainkat és figyelik, hogy mit mondunk. Mindenki szuper-paranoiás.

Az Apple egyszer egyébként már viccelt a saját biztonsági intézkedéseivel, az iPhone 3G, majd az iPhone 3Gs egy-egy reklámjában:

Forrás: Cult of Mac. Borítókép: The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!