imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez lehet az iPhone kamerák következő újítása?


Az Apple éppen most vásárolta fel a brit Spectral Edge céget, akik többek között fototechnikák kutatásával is foglalkoznak. Talán az ő fejlesztésük lehet az iPhone-ok kamerájának következő dobása.

Egyik fő területük egy olyan számításos technológia, mely össze tudja mosni a sima lencsékkel készült fotókat egy infravörös kamerával készültekkel, ezzel növelve az elkészített képek minőségét.

A Spectral Edge-et 2014-ben alapították. Kezdetekben a University of East Anglia kutatási projektje volt csak, később külön céggé váltak. A kutatás során olyan algoritmusokat fejlesztettek ki, amik képesek sötétben készült képeket feljavítani. Ez a technológia lehet potenciálisan érdekes az Apple számára, méghozzá a Night Mode tökéletesítése során.

A teljesség igénye nélkül, a technológia nagyrészben abból áll, hogy egy szimpla fotót feljavítanak egy infravörös kamera által készített felvétellel. Ezzel tökéletesítve a kép részleteit és színeit.

Sima fotó (balra) és infravörös rásegítéssel készült verzió (jobbra)

Arról nem esett szó sem az Apple, sem pedig a cég oldaláról, hogy valóban emiatt a technológia miatt történt-e a felvásárlás vagy a vállalat szimplán szeretné csatasorba állítani a legjobb koponyákat.

Ezzel egyetemben a vételárról sem esett szó. Az viszont biztos, hogy az Apple-nek rendesen fel kell fegyvereznie magát, hiszen a gyártók közötti verseny a kamerák területén egyre inkább kiéleződik. Ez az egyik olyan kevés terület, ahol a technológia továbbra is szignifikáns fejlődést érhet el az elkövetkezendő évek során.

Forrás: Bloomberg

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!