imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez lenne az iPhone SE 2 hivatalos neve?


Az év során egyre több és pontosabb információ érkezett az évek óta várt SE 2-ről. Most pedig egy közepesen váratlan fordulat jött infók terén.

Most nem hardveres adalékanyag került a kotyvalékba, inkább az általában az elemzők által legkésőbb eltalált elnevezésről szól. A legújabb iparági pletyák szerint a küllemében leginkább iPhone 8-ra hajazó új készülék bizony nem is SE 2 névre hallgathat. Ehelyett visszaugranánk kicsit az időben, és a becses iPhone 9 nevet kaphatná, hidat képezve ezzel az évek óta nehezen emészthető iPhone 8 és iPhone X (tíz) elnevezések közt.

A vállalat 2017-ben állt át két széria erejéig a római számos elnevezére, az iPhone 8-at akkor nem S széria követte, hanem iPhone X, majd következő évben XS, XS Max és XR. Ezután ismét visszaváltottak az arab számokra, és a 11-es széria már ismételten nem “ikszelősen” készült.

Arról eddig semmilyen kézzelfogható, igazi info nem volt, hogy pontosan miért történt az óriás pálfordulás 2017-ben. Persze, olyan indokok, mint a teljes design váltás, 10. évforduló röpködtek, de igazából egyiket sem erősítették meg vagy cáfolták hivatalosan.

A Macotakara blog szerint azonban az új készülék tölthetné be többek közt nevezéktanilag is az űrt:

Jól informált iparági források szerint elképzelhető, hogy a jövő tavasszal érkező iPhone SE 2-t igazából iPhone 9-nek neveznék. Mivel továbbviszi az iPhone 8 formavilágát, csak úgy, mint a Touch ID-t és megkapná az A13 Bionic chipet is (az idei modellekből – a szerk.).

A mi meglátásunk szerint is ez a név sokkal inkább illene erre az iPhone modellre. Hiszen az SE sémából kicsit kilóg a 4.7″-es kijelzőméret és az A13 chip is.

Neked mi tűnik logikusabbnak, az iPhone SE 2 elnevezés vagy az iPhone 9?

Forrás: Macotakara

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!