imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez történik, ha levelet írsz Tim Cooknak!


Akármilyen hihetetlen, de az Apple vezérigazgatójának címzett összes levelet elolvassák. Van, amit a CEO saját maga, de amit nem, azt is egy vezető fogja. Ráadásul meg is szívlelik a leírtakat…

Azt, hogy Tim Cooknak meglehetősen szoros a napirendje nemcsak abból lehet sehteni, hogy a világ egyik legértékesebb techvállalatát vezeti, hanem abból is, hogy az évek során elejtett apróbb elszólásokból és pletykákból elég részletesen rekonstruálni lehetett. Innen tudjuk például, hogy minden nap 3:45 perckor kell, lenyom egy edzést, megeszik egy kis pulykabékönt, vagy cukormentes mandulatejes müzlit és e-maileket olvas.

Nem is keveset, körülbelül 7-800 darabot minden reggel, még mielőtt bemenne a munkába.

Tekintve, hogy Cook munkahelyi email címe teljesen publikus (tcook@apple.com) nem is annyira meglepő ez a szám, tényleg bárki írhat neki. De mi történik ezekkel az üzenetekkel? Erre a kérdésre kereste a választ a CNBC, akiknek sikerült megszólaltatniuk egy jelenlegi és két korábbi Apple alkalmazottat is, akik névtelenül beavatták őket a titokba.

Eszerint minden beérkező e-mailt egy csak és kizárólag erre a feladatra rendszeresített személyi asszisztens olvas el először. Az ő feladata, hogy eldöntse, melyik annyira fontos ezek közül, hogy Cooknak személyesen is el kell olvasnia. Ezekből áll össze az a napi 7-800 e-mail, amivel a CEO a napot indíja.

Ami nem ebbe a kategóriába esik az asszisztens megítélése szerint, azok a levelek se kallódnak el, hanem másik, alacsonyabb rangú vezetőkhöz, illetve hát nyilván az ő személyi asszisztensükhöz továbbítódnak. Itt újabb szelekció következik, majd újabb a ranglétra eggyel alacsonyabb foka és így tovább. A lényeg, hogy előbb utóbb minden levél feldolgozásra kerül valamilyen formában, mégha ezeknek csak kicsiny hányadára válaszol is valaki. Ennek ellenére nem ritka, hogy egy-egy felhasználói észrevételre Tim Cook aláírásos válasz érkezik.

Olyannyira nagy jelentőségük van ezeknek a leveleknek, hogy az egyik forrás szerint ezek vezettek oda, hogy az Apple Watch ma elsődlegesen egy egészségügyi segédeszközként funkciónál. Állítólag, amikor kiadták az első Apple Watch-ot még nem egészen ez volt a terv. Csak aztán elkezdtek özönleni a felhasználói visszajelzések arról, hogy miként segített, vagy adott esetben mentett életet a precíz pulzusmérő.

Az Apple ekkor eszmélt rá igazán, hogy mekkora potenciál van az okosórában egészségügyi szempontból és ez vezetett oda, hogy ma már többek közt EKG-t is tud mérni az óra. És ki tudja még mennyi mindenre lesz később…

Szóval nyugodtan írjatok levelet Cooknak, abban biztosak lehettek, hogy valaki elolvassa majd, mégha a válasz nem is garantált!

Forrás: CNBC

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!