imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez történik, ha levelet írsz Tim Cooknak!


Akármilyen hihetetlen, de az Apple vezérigazgatójának címzett összes levelet elolvassák. Van, amit a CEO saját maga, de amit nem, azt is egy vezető fogja. Ráadásul meg is szívlelik a leírtakat…

Azt, hogy Tim Cooknak meglehetősen szoros a napirendje nemcsak abból lehet sehteni, hogy a világ egyik legértékesebb techvállalatát vezeti, hanem abból is, hogy az évek során elejtett apróbb elszólásokból és pletykákból elég részletesen rekonstruálni lehetett. Innen tudjuk például, hogy minden nap 3:45 perckor kell, lenyom egy edzést, megeszik egy kis pulykabékönt, vagy cukormentes mandulatejes müzlit és e-maileket olvas.

Nem is keveset, körülbelül 7-800 darabot minden reggel, még mielőtt bemenne a munkába.

Tekintve, hogy Cook munkahelyi email címe teljesen publikus (tcook@apple.com) nem is annyira meglepő ez a szám, tényleg bárki írhat neki. De mi történik ezekkel az üzenetekkel? Erre a kérdésre kereste a választ a CNBC, akiknek sikerült megszólaltatniuk egy jelenlegi és két korábbi Apple alkalmazottat is, akik névtelenül beavatták őket a titokba.

Eszerint minden beérkező e-mailt egy csak és kizárólag erre a feladatra rendszeresített személyi asszisztens olvas el először. Az ő feladata, hogy eldöntse, melyik annyira fontos ezek közül, hogy Cooknak személyesen is el kell olvasnia. Ezekből áll össze az a napi 7-800 e-mail, amivel a CEO a napot indíja.

Ami nem ebbe a kategóriába esik az asszisztens megítélése szerint, azok a levelek se kallódnak el, hanem másik, alacsonyabb rangú vezetőkhöz, illetve hát nyilván az ő személyi asszisztensükhöz továbbítódnak. Itt újabb szelekció következik, majd újabb a ranglétra eggyel alacsonyabb foka és így tovább. A lényeg, hogy előbb utóbb minden levél feldolgozásra kerül valamilyen formában, mégha ezeknek csak kicsiny hányadára válaszol is valaki. Ennek ellenére nem ritka, hogy egy-egy felhasználói észrevételre Tim Cook aláírásos válasz érkezik.

Olyannyira nagy jelentőségük van ezeknek a leveleknek, hogy az egyik forrás szerint ezek vezettek oda, hogy az Apple Watch ma elsődlegesen egy egészségügyi segédeszközként funkciónál. Állítólag, amikor kiadták az első Apple Watch-ot még nem egészen ez volt a terv. Csak aztán elkezdtek özönleni a felhasználói visszajelzések arról, hogy miként segített, vagy adott esetben mentett életet a precíz pulzusmérő.

Az Apple ekkor eszmélt rá igazán, hogy mekkora potenciál van az okosórában egészségügyi szempontból és ez vezetett oda, hogy ma már többek közt EKG-t is tud mérni az óra. És ki tudja még mennyi mindenre lesz később…

Szóval nyugodtan írjatok levelet Cooknak, abban biztosak lehettek, hogy valaki elolvassa majd, mégha a válasz nem is garantált!

Forrás: CNBC

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!