imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ez történt még a szeptember 9-i keynote-on


Az új iPhone, iPad Pro és az Apple TV bemutatása mellett még rengeteg minden történt a tegnapi izgalmas keynote alkalmával, nézzük is át ezeket a történéseket.

Az egész keynote tulajdonképpen az Apple Watch-csal és a watchOS 2-vel kezdődött. A watchOS 2 óriási frissítést kapott. A Time Travel funkciót már ismerhettük, illetve a WWDC-n is esett már szó a külső fejlesztők által készíthető komplikációkról, illetve az új Photo számlapról. A rengeteg új eltérő színű szilikon- és néhány bőrszíj mellett kaptunk új Apple Watch Sport modelleket.

Igaz a hardverhez nem nyúltak, de az alumínium váz új színei biztosan megfogják majd a vásárlókat. Ahogy az sejthető volt, kaptunk arany és rozéarany alumínium órákat is. Ezen kívül mostantól a Space Black Apple Watch is megvásárolható az egyszerűbb szíjakkal. Így mostantól az összes hitetlenkedőt megcáfolva, biztosan nem lesz két egyforma Apple Watch. Egyedi termék, egyedi embereknek.

kep

Egy év alatt 10 000 appot fejlesztettek a watchOS operációs rendszerre, amik között már ott van a Facebook Messenger várva várt alkalmazása is. Az AirStrip ONE alkalmazással lehetőségünk nyílik valós időben figyelni a pulzusunkat, ha valaki esetleg épp ezt szeretné. A vizuális megjelenítés igazán szépre sikerült, bár ez lehet csak az én szubjektív véleményem. Az igazi áttörés, hogy a támogatott alkalmazásoknak már nincs szüksége az iPhone-ra ahhoz, hogy fussanak. Így az Apple Watch ténylegesen olyan lett, amilyet mindig is szerettünk volna.

hero_6s_large_2x

Az este innentől az iPad Pro és az Apple Pencil bemutatójával folytatódott, erről bővebben itt írtunk. Az iPadet pedig a teljesen újragondolt Apple TV és a tvOS követte. Ezek után következett az, amit mindenki várt az este. Az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus.

apple-iphone-6s-live-_2516

Mivel az elismerés jól esik, ezért Tim Cook felállította az összes Apple dolgozót, akik a nézők soraiban ültek eddig, majd az egész terem megtapsolta őket. Az ő kemény munkájuk nélkül az Apple nem fejlődne ilyen ütemben, tehát tényleg megérdemlik a további biztatást. Ha a hangulat az új 3D Touch vagy maga az új iPhone készülék miatt nem lett volna a tetőponton, az Apple vezérigazgatója felhívta a színpadra a meglepetés zenekart. Ez pedig idén nem a U2, hanem a OneRepublic volt, akik egyébként idén Budapesten is adtak már koncertet. A legismertebb számuk a Counting Stars után még eljátszottak egy dalt az új albumról, illetve egy régebbi számukat is. Nem kell félni, ingyen album ezúttal nem kerül a zenekönyvtárunkba.

Unknown-2

Összefoglalva, egy pörgősebb Apple eseményt láthattunk, ami néhány nem várt fordulatot is hozott, annak ellenére, hogy nagyjából sejthettük mire kell számítanunk. Ha nem tudtuk követni a hivatalos eseményt vagy akár az iMagazinos közvetítést, azoknak mindenképpen érdemes elolvasni a szerkesztőségünk által írt összefoglalókat az egyes termékekről (iPhone, iPad, Apple TV), hiszen megpróbáltuk a legfontosabb információk mellé, néhány érdekességet is belefűzni a cikkekbe.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!