imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ez vár majd rád a HomePod első bekapcsolásakor


Az iOS hetedik fejlesztői béta szoftverében ezúttal a HomePodra vonatkozó kódrészleteket találtak. Megtudtuk, hogyan fog kinézni az első bekapcsolás utáni párosítás és milyen beállításokat végezhetünk majd el a folyamat során.

Az elmúlt közel egy hónapban másról sem szóltak a hírek, mint a HomePod szoftveréből kiszivárgott újabb és újabb iPhone 8 információkról. Ironikus módon az Apple okoshangszórójának szoftveréből csak egyetlen dolog nem derült ki: az, hogy milyen lesz pontosan az Apple okoshangszórója…

Ahhoz, hogy a WWDC-n már bemutatottakon felül is megtudjunk valamit az év vége felé ígért termékről, egészen az iOS 11 hetedik fejlesztői bétájáig kellett várni. A szoftverből korábban már kihámoztak két videót is, melyeken egy picit módosított, feltehetőleg az iPhone 8-hoz szabott iOS látható. Most arra a beüzemelési folyamatra derült fény, ami az első bekapcsoláskor fogadja majd az újdonsült HomePod tulajdonosokat.

Bár a termékben nem lesz W1 chip, a párosítási folyamat nagyon hasonló lesz azoknak a termékeknek a párosításához, amelyekben megtalálható az Apple csoda chipje. Legalább is a fentebb látható, a szoftverből kibogarászott képből erre következtethetünk. Annyi csavart azért kapott a dolog, hogy Siri is aktív résztvevője lesz a folyamatnak, lévén, hogy ő lesz a hangszóró lelke.

Egy ponton például az iOS-es készüléken meg kell majd adni egy négyjegyű kódot, amelyet állítólag Siri olvas majd fel. A beüzemelés közben természetesen kiválaszthatjuk majd, hogy milyen nyelvjárásban beszéljen az asszisztens, illetve azt is, hogy melyik ház, melyik pontján helyeztük le a terméket. Az egész folyamatról régi cimboránk, Guilherme Rambo készített egy videót:

Miután sikerrel befejeztük a műveletet, Siri rögtön be is mutatkozik majd: „Hi, I am Siri. Your virtual assistant.” Ha valamelyik ponton túl sokat várakoznánk, az asszisztens akkor sem marad szótlan: “Still looking…”, “Give me a moment…” és hasonló mondatokat fog szajkózni. Rambo még azt is kiszúrta, hogy ezt az egész párosítási megoldást Apple TV-re is implementálni fogják. Ügyes gyerek ez a Rambo…

Forrás: Macrumors

Bár a HomePodra még sokat kell várni, az AirPodsra már egyre kevesebbet. Most például csak két nap a várható kiszállítási idő. Ha az iOS 11 hetedik fejlesztői bétájának újdonságai érdekelnének inkább, erre tessék tovább fáradni.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!