imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezek a kiterjesztett valóság újítások érkeznek az iOS 11.3-ba


Egy hete jelent meg az iOS 11.3 első fejlesztői bétája, ami többek között már tartalmazta az ARKit keretrendszer 1.5-ös változatát is. Lássuk, milyen új lehetőségek érhetőek el a frissítés által!

Az Apple tavaly nyár elején jelentette be az ARKitet, azaz a kiterjesztett valóság alkalmazásokhoz használható keretrendszert, ami végül az iOS 11 első nyilvános verziójában debütált. A 11.3-as változatban pedig már egy továbbfejlesztett rendszerrel dolgozhatnak tovább a fejlesztők: az ARKit 1.5 mostantól figyelembe veszi majd a függőleges felületeket, emellett nagyobb kamerafelbontást és autofókuszos újításokat is hozott.

Több se kellett a fejlesztőknek, az elmúlt egy hét elég volt ahhoz, hogy teleszórják a közösségi média felületeket az első próbálkozásokkal. Utóbbi kettő inkább csak az alkalmazások készítői számára látható változások, a függőleges felületek, tehát a falak, ajtók és ablakok detektálása nagyon is szembetűnő változás a korábbi verzióhoz képest.

Az Ubicolor névre hallgató fejlesztőstúdió például egy látványos demót tett közzé, amint a falból egy szeletett kihasítva henger alakú üreget képez az appjuk:

lingoded Twitter-felhasználó például az ajtók felismerését találta érdekesnek, és máris készített egy nagyon kezdetleges portál játékot:

A sík felületek felismerésével, akár fix pozíciójú virtuális elemeket is elhelyezhetnek a térben, ami például lehetővé tehetne egy virtuális kiállítást a jövőben.

Az eddig már említett újítások között az Apple-mérnökei a tárgyak felismerését is fontosnak tartották, így a múzeumokban logó festményeket például képes lesz detektálni az iPhone-unk.

A kamera jól láthatóan vonalkód alapján akár termékeket is képes beazonosítani:

Végezetül pedig a térérzetünk is egyre inkább nőhet, hiszen a felületek felismerésével a madarak akár az ablakpárkányunkra is csücsülhetnek.

Forrás: MacRumors

Bár egyelőre még nagyon friss ez a vonal, de máris egész jól használható és hasznos AR appokat találunk az App Store-ban. Nemrégiben például egy olyan alkalmazást teszteltünk, aminek a segítségével bárki könnyedén alaprajzot készíthet a lakásáról vagy az üzletéről.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!