imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezek a legjobb, iPhone-nal készült fotók az elmúlt évből


Kereken 10. alkalommal rendezték meg az iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) fotópályázatot, ahol az elmúlt év legjobb iPhone-nal készült fotóit díjazza egy szakmai zsűri, összesen 19 kategóriában.

Az iPhone Photography Awards a legrégebb óta megrendezett ilyen témájú pályázat. Pontosan a most 10 éves első iPhone megjelenése, azaz 2007 óta osztják ki a díjakat különböző kategóriákban. A független zsűri tagjai idén több ezer, 140 országnál is több helyről beküldött kép közül választotta ki a legjobbakat.

A verseny feltételei szerint bármilyen képpel nevezhetünk, amit egy iPhone-nal, iPaddel vagy iPoddal készítettünk, és az ezen futó fotószerkesztő appok használata is megengedett. Tilos azonban bármilyen asztali alkalmazás, például a Photoshop segítségül hívása. A hardveres kiegészítőket (pl. Olloclip lencséket) viszont nem tiltja a szabályzat.

Íme 2017 díjnyertes fotói!

Az év fotósa – Nagydíj

Sebastiano Tomada

Children of Qayyarah
Gyerekek kalandoznak az iraki Qayyarah utcáin, a távolban pedig az ISIS által meggyújtott olajkútból felcsapó lángok és füst láthatóak. 2016. november 4.

Az év fotósa – Első helyezés

Brendan Ó Sé

Dock Worker
Ezt a képet 2016 áprilisában Jakartában készítettem egy hajnali fotós séta során a kikötő körül. Ez az egyik munkás keze, miközben épp szünetet tartott. Teljesen lenyűgözött a kezén összegyűlt kosz textúrája.

Az év fotósa – Második helyezés

Yeow-Kwang Yeo

The Performer
A klasszikus kínai utcai opera szerves része a kínai kultúrának. Sajnos a szingapúri fiatalok generációját már egyáltalán nem érdekli, így az utcai opera hamar eltűnni látszik.

Ahelyett, hogy az előadást fotóztam volna, úgy döntöttem, hogy a kulisszák mögé merészkedek, hogy magukat a művészeket fotózzam miközben felkészülnek a színjátszásra. Ekkor szúrtam ki ezt a képen látható tapasztalt előadót, aki épp egy rövid pihenőt tartott, miközben várta a sorát. Vonzott a régi műanyag függönyre eső fény, a ventilátor és a teljesen nyugodt atmoszféra.

Az év fotósa – Harmadik helyezés

Kuanglong Zhang

The City Palace
Udaipur India egyik legromantikusabb városa. A városi palotában elkaptam egy pillanatot, amikor a személyzet egyik tagja úgy bámult ki az ablakon, mintha látna a hely lassú változását a történelemben. Ez egy nagyon figyelemre méltó pillanat volt.

Az én Amerikám – Első helyezés

Juan Carlos Castañeda

Absztrakt – Első helyezés

Christopher Armstrong

Állatok – Első helyezés

Francesca Tonegutti

Építészet – Első helyezés

Paddy Chao

Gyerekek – Első helyezés

Szymon Felkel

Virágok – Első helyezés

Sidney Po

Tájkép – Első helyezés

Christian Horgan

Életstílus – Első helyezés

Nick Trombola

Természet – Első helyezés

Aaron Sandberg

Hírek-események – Első helyezés

Samuel Nacar

Egyéb – Első helyezés

Darren Boyd

Panoráma – Első helyezés

Nick Trombola

Emberek – Első helyezés

Dina Alfasi

Portré – Első helyezés

Gabriel Ribeiro

Évszakok – Első helyezett

Joshua Sarinana

Csendélet – Első helyezés

David Hayes

Naplemente – Első helyezés

Kuanglong Zhang

Utazás – Első helyezés

Jen Pollack Bianco

Fák – Első helyezés

Magali Chesnel

A többi fotót az iPhone Photography Awards weboldalán nézhetitek meg ahol, ha kedvetek van nektek is részt venni a versenyben, rögtön nevezhettek is a saját képeitekkel. A jelentkezési határidő 2018 márciusa, szóval annyira nem kell sietni, eredmény hirdetés pedig várhatóan valamikor jövő ilyenkor.

Forrás: IPPAWARDS

Ha érdekel az iPhone és a fotózás témaköre, akkor itt sok hasznos tippet, tanácsot és hírt olvashatsz a témában. A korábbi évek díjnyertes fotóit összegyűjtő cikkeket itt találod.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!