imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezek voltak a legnépszerűbb iOS-játékok decemberben


Nem meglepő módon általában a december a legjobb hónap az Apple számára az eladások tekintetében – ahogy gyakorlatilag az összes többi techcég számára is. A karácsonyi szezon miatt rengeteg új iPhone, iPad és egyéb iOS-eszköz talál gazdára, az új tulajdonosok pedig elkezdenek alkalmazásokat letölteni rájuk az App Store-ból. Ez 2015 decemberében egymilliárd dolláros bevételt jelentett.

Az App Store-ból iOS-re letöltött appok jelentős hányadát mindig is a játékok tették ki, és a legtöbb bevételt is általában ez a kategória termeli a fejlesztők és az Apple számára – főleg az alkalmazáson belüli vásárlások segítségével. A Sensor Tower nevű, alkalmazásanalitikával foglalkozó cég azt nézte meg, hogyan alakultak a letöltések és a bevételek 2015 decemberében az előző hónaphoz viszonyítva, illetve úgy általában.

Decemberről novemberre a letöltött játékok száma világszinten 20%-ot emelkedett, ez összesen 614 millió letöltést jelent. A legnépszerűbb az augusztusban megjelent ritmusjáték, a Piano Tiles 2 lett. A Cheetah Technology Corporation által fejlesztett játék a magyar App Store-ban is előkelő helyen szerepel a toplistákon, jelenleg a második legnépszerűbb ingyenes app – csak a Netflix tudta letaszítani a trónról, decemberben pedig 12 napig vezette a listát. A Sensor Tower decemberre 15,6 millió letöltést számolt neki. Jócskán lemaradva, 7 millió letöltéssel végzett világszinten a második helyen a Rayman Adventures, a harmadik pedig pici különbséggel (6,9 millió letöltés) a Monument Valley lett. Ez utóbbi 853 helyet javított a toplistán, ehhez valószínűleg nagyban hozzájárult az, hogy a hónap elején a hét ingyenes alkalmazása volt.

Adatok forrása: Sensor Tower
Adatok forrása: Sensor Tower

Ami a bevételeket illeti, a lista egészen másképp fest. Továbbra is első helyen szerepel a Clash of Clans, ami gyakorlatilag letaszíthatatlannak tűnik. Az app csak decemberben 90 millió dollárt termelt az alkalmazáson belüli vásárlásoknak köszönhetően, így visszavette az első helyet a szintén erősen erre építő Game of War – Fire Age-től. A Candy Crush Saga továbbra is elképesztően sok pénzt termel, az összes bevétele mára valószínűleg túllépte a 3 milliárd dollárt, noha a játékosok csupán 2,7%-a él az alkalmazáson belüli vásárlások nyújtotta lehetőségekkel. Erre valószínűleg csak rátesz egy lapáttal a nemrég megjelent új epizód. A trendeket jól mutatja, hogy a listán csak ingyenes, későbbi költésre késztető játékokat találunk.

iOS top játékok december bevétel
Adatok forrása: Sensor Tower

Forrás: Sensor Tower via 9to5Mac.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!