imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezek voltak az év legjobb AR alkalmazásai


Bár még van néhány napunk év végéig, de az eddig sem volt kérdéses, hogy 2017 egyik legnagyobb slágere a kiterjesztett valóság lett a tech világban. Nézzük, melyek az App Store-ban eddig fellelhető legjobb alkalmazások, amiket érdemes mindenkinek kipróbálnia.

Az Apple az idei WWDC-n jelentette be az ARKitet, aminek a segítségével a fejlesztőknek lehetőségük van iOS-re kiterjesztett valóság appokat fejleszteni. A bemutatót megelőző utolsó cikkünkben összeszedtük, hogy miért lenne nagyon fontos lépés ez a cég részéről, ami néhány óra múlva már nem csak elmélet volt. Őszre pedig a gyakorlatban is megvalósult: egyre szaporodnak az AR appok az App Store-ban.

Eleinte még csak ment a puhatolózás, hogy mire is lehet használni valójában a valóság és nem valóság összemosását, aztán egyre jobb alkalmazások kezdtek megjelenni. Az elkövetkezendő években pedig valószínűleg egyre több terület nyílik majd meg a mobilprocesszorok valós idejű számítási teljesítményének köszönhetően. Az Apple idei toplistás válogatásában külön szedték az AR alkalmazásokat is, amelyek között játékokat találunk. Ezek közül szemezgettünk.

Night Sky

Emlékezeteim szerint ez volt az első AR app, amit az iOS 11-re frissítés után letöltöttem. Ez és az ehhez hasonló ismeretterjesztő alkalmazások szerint pontosan azt a kategóriát képezik, amik kihasználják a technológia adottságait. A Naprendszert tanulmányozhatjuk benne, minden bolygó és csillag részletes leírását megtaláljuk. Este az ég felé fordítva pedig valós AR élményben lehet részünk. Ezért havi 599 forintot kell leszurkolni az App Store-ban.

Amon

Egy 3D-s kiterjesztett valóság puzzle-ről van szó. A játékban szobrok elemeit kell összeillesztgetni, miközben hangutasításokon keresztül kapjuk az instrukciókat. A játék nagyon szép, realisztikus grafikát kapott, ahhoz képest, hogy mindössze néhány hónapja jelent meg, a fejlesztők nagyon odatették magukat. Ha szereted a logikai játékokat, akkor ezt ne hagyd ki. 799 forintért itt tudod letölteni.

INKHUNTER

Biztos neked is eszedbe jutott már, hogy hogyan is állna rajtad egy tetoválás. Vagy, amikor már megvolt, hogy mit szeretnél magadra varratni, akkor azon vaciláltál, hogy melyik testrészeden mutatna a legjobban. Nos, ebben az alkalmazásban a galériából tudsz feltölteni egyedi tetoválás terveket és ezeket tudod magadra vetíteni az iPhone-od segítségével. A képet le is tudod menteni, így segíthet a döntésben.

INSIGHT HEART

Az INSIGHT HEART a csillagász palánták helyett inkább azokat célozza meg, akiket az emberi test rejtelmei iránt érdeklődnek. Ha közelebbről megnéznéd, hogyan néz ki és hogyan működik a szíved, akkor 699 forintért ezt is megteheted. A fejlesztők szerint ez az első olyan AR alkalmazás App Store-ban, ami az egészségügyi oktatásra épít. Ha ez az első ilyen, akkor azt hiszem a jövő elméleti és gyakorlati oktatása mindenképp erre épül majd.

IKEA Place

A legjobb dolog, ami a kiterjesztett valóság területén történt idén. Óriási munkát és pénzt áldoztak erre a fejlesztők, viszont egy multi cég marketingje valahogy így néz ki 2017-ben. Gyakorlatilag a szobádban elhelyezheted az IKEA bútorokat, megnézheted, hogy a falszínhez hogyan passzol a kanapé és többi. Az alkalmazás természetes teljesen ingyenes, amivel akkor is órákat vagyok képes játszani, ha épp semmit nem szeretnék vásárolni.

Az App Store teljes válogatását itt tudod megnézni.

Ha kíváncsi vagy rá, mik voltak az idei év legjobb appjai az Apple szerint, azokat itt találod.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!