imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ezeket a finomságokat rejti a 2019-es iPad Prók alaplapja


Az A12Z Bionic chip és az új szenzoros kamerarendszer mellett több finomság is meglapul a motorháztető alatt.

Ugyan a gépet még nem volt lehetősége szétkapni senkinek, de a tegnap érkezett iOS és iPadOS 13.4 GM verziója jónéhány információt feltárt az új készülékekkel kapcsolatban.

Egyrészt, szép sunyiban feltornázták 6 GB-ra a RAM-ot. Ez pontosan 2 GB-tal több, mint a legerősebb 2018-as iPad Próban található 4 gigás egység.

Az extra RAM tökéletes kiegészítése az egészen bivaly 64 bites, 8 magos A12Z Bionic processzora, ami így sokkal könnyebben birkózik majd meg a rendszerigényesebb feladatokkal is. Az AR azért szépen meg tudta eddig fekteti a készülékeket. Most pedig, a LiDAR szkenner integrálásával a vállalat egyértelműsítette, mi is a csapásirány az iPad modellek fejlesztése során.

A másik iPadekre vonatkozó, kódban megbújó infó az új iPhone-ok esetén már többször említett U1-es chip jelenléte. Az U1 chip olyan pozicionálási technológiát használ, melyet UWD (Ultra Wideband) néven ismerünk. Ez teszi lehetővé a szélessávú rádiohullámok átvitelével, hogy készüléked még precízebben határozza meg tartózkodási helyed. Például egy szobán belül is pontosan be tud határolni a többi eszközhöz számított távolságod alapján.

Jelenleg az U1chip még csak az AirDrop fájlküldés támogatásában jeleskedik, azonban minden jel arra mutat, hogy hamarosan érkezhet az Apple Tile-hoz hasonló kis trackere, az AirTag. Már korábban volt szó róla, hogy egy tök jó AR-os keresési lehetőség is elképzelhető a kis nyomkövető egység esetén. Erre még inkább ráerősítenek az új iPadek képességei.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!