imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ezeket a játékokat nyomhatod kontrollerrel az Arcade-en


Sokadszorra írjuk le, hogy a 13-as főverzió óta az iOS az MFi-eszközök mellett immáron a Playstation 4 és az Xbox ONE kontrollerével is képes együttműködni. Cikkünkben könnyen áttekinthető listát közlünk azon Arcade-játékokról, melyek kihasználják a lehetőséget.

Az Apple gamingre fókuszáló előfizetéses szolgáltatásával kapcsolatban továbbra is özönlenek a pozitív visszajelzések, közben pedig folyamatosan bővül az elérhető címek kínálata. Az utóbbi hetekben több látványos darabbal is gazdagodott a választék, az egyik a Redout: Space Assault, amely egy klasszikus lövöldözős móka az űrben:

Töltsd le a Redout: Space Assaultot! (Apple Arcade előfizetés szükséges)

Egy másik izgalmas újdonság a Stela, egy puzzle-platformer a Playdead 2016-os klasszikusának, az Inside-nak nyomdokain. Ennélfogva ugyan nem ez a történelem legeredetibb alkotása, de a remek látvány és az eltalált hangok itt is hozzák az emlékezetes, nyomasztó atmoszférát:

Töltsd le a Stelát!

Október 11-én érkezett az Inmost, egy pixel-art stílusú platformer. A fantasy környezetbe helyezett játék főként a sztori terén remekel, ám a lezárásig rengeteg lopakodáson és logikai feladványon át vezet az út.

Töltsd le az INMOST-ot! (Apple Arcade előfizetés szükséges)

A három példa közös vonása, hogy mindegyikük támogatja a kontrollereket, ami egyébként már az Arcade kínálatának nagy részéről is elmondható. Az MFi, PS4, és Xbox ONE vezérlőkkel való együttműködést normál esetben a játékok adatlapján oldalra görgetve is ellenőrizheted, azonban ez a módszer csalóka lehet. A gond ugyanis az, hogy nem mindegyik fejlesztő gondoskodik az egyébként nem éppen elhanyagolható részlet kiemeléséről. A Macworld ezért nemrég összegyűjtött egy listát, amelyen csillaggal jelölte azokat a címeket is, melyeknek a hivatalos leírásából nem derült ki a kontrollerek támogatásának ténye.

A lista 75 címet tartalmaz, ami nem is rossz, hiszen az Arcade-ről jelenleg összesen 89 játékot tölthetünk le. Hogy mikor érjük el a belengetett százas mennyiséget, azt nem lehet biztosan tudni, viszont az elmúlt hetekben 14 új darab is bekerült a katalógusba, szóval szépen gyűlnek a lehetőségek. Ha naprakész akarsz maradni a kontrollert támogató játékokról, javasoljuk a forráslinken található oldal elmentését, mert a Macworldnél folyamatosan frissítik a felsorolást.

Te előfizettél az Arcade-ra?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!