imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezeket az alkalmazásokat ajánljuk újévi céljaid eléréséhez


Hiszel vagy sem az újévi fogadalmakban, a magunk elé kitűzött célok elől könnyű kitérni. Mindenkinek megvannak a saját praktikái, de mi is lehetne nagyobb segítség ebben, mint azaz eszköz, ami a napjaink nagy részében végigkísér minket? Szubjektív alkalmazás ajánlónk újévi kiadása következik.

Legyen szó akár sportban kitűzött célokról, akár magánéleti, üzleti tervekről, rendszer a lelke mindennek. Sokfélék vagyunk, sokféleképpen gondolkodunk, ezért valószínűleg nem is tudunk olyan megoldásokat mutatni, amik mindenki számára beválnak, de kiindulási pontnak megteszik. Kezdjük is a felsorolást a sporttal, hiszen kétség kívül újévkor ez az egyik legnépszerűbb témakör.

Sport és egészség

A különböző sport tracker alkalmazások manapság óriási népszerűségnek örvendenek. Egyes fejlesztők kínálatában több alkalmazásos, komplett megoldásokat is találunk. Ilyen például a Runtastic is, amely a futástól kezdve a benti erősítő gyakorlatokon át a főbb területeket mind lefedi. Egyesével, csomagban, illetve előfizetéses rendszerben is megvásárolhatjuk az alkalmazásaikat, amiket együtt használva elég jó kis otthoni tréningcsomagot kapunk.

Azok számára, akiknek a sport a mindennapok részévé vált találunk ennél profibb megoldásokat is. A Moov tipikus példája annak, hogyan tud egy alapvetően egyszerű pulzusmérő eszköz egy remek koncepcióra épülő alkalmazással párosulva többet nyújtani az átlagos fitnesz appoknál. Ezekkel az eszközökkel is végezhetünk otthoni gyakorlatokat, miközben a folyamatos pulzusváltozást monitorozva az alkalmazás személyre szabja az edzésprogramot.

Ha rendelkezel már Apple Watchcsal, akkor bizonyára találkoztál már a Nike+ Run Club alkalmazással is. Ennek érdekessége, hogy Budapesten is napi szinten lehet a Nike edzőihez csatlakozni egy-egy közös futásra vagy edzésre. A Run és Training Club tagjaként egyéb szolgáltatásokat is kapunk, mint például tanácsadás a megfelelő sportfelszereléshez. A Nike és az Apple szoros partnerségének köszönhetően átfogó közösségi megoldás ez a sportolni vágyók számára.

Nem minden a sport. Az edzések mellett a táplálkozást sem hanyagolhatjuk el, főleg ha az egészségesebb életre tettük a voksunkat idénre. Az étkezésbe rendszerességet vinni talán majdnem nehezebb, mint a sportba. Aki mégis megpróbálkozna vele annak a YAZIO egy ingyenes alternatíva. És odafigyelve a folyadékbevitelre jelentősen növelhetjük a testünk fittségét. Erre eddig a WaterMindernél nem találtam jobb megoldást, az alkalmazás Apple Watchra is elérhető.

Karrier, munka, tanulás

A tervezés, az átláthatóság sokak számára segítség, hogy összpontosítani tudjanak a feladatokra. Sok-sok feladatmendzsment app közül válogathatunk, mint a MeisterTask vagy a Trello. Ezeket használhatjuk egyéni felhasználásra, de kisvállalati környezetben is megoldást jelenthetnek. Elérhetőek iOS-re és Macre is, a normál fiók használatáért pedig még csak fizetnünk sem kell. Tanulásra léteznek speciális megoldások is. Ezek közül az egyik kedvencünk az iStudiez Pro, ami 1 090 forintért komplex rendszerező megoldást nyújt.

Ha idő szűkében vagy, ideje felpörögni. A Time 2-val kijelölhetünk időintervallumokat az egyes feladatokra és nyomon követhetjük, hogy mivel mennyi időt töltöttünk el a napunk során. A nap végén így könnyebben érhetünk a teendők végére, vagy ha nem sikerül akkor ennek a segítségével megállapíthatjuk hol csúsztunk meg.

Bár sokan ismerik, mégis érdemes egy pillantást vetni a Duolingóra vagy magyar fejlesztésű Dropsra, amik ékes példái annak, milyen egyszerűen és hatékonyan lehet tanulni akár egy iPhone segítségével is. Ha nem is szerzel majd felsőfokú nyelvvizsgát ezek segítségével, de egy kis napi agytornára, az ismereteid bővítésére jó szolgálatot tesznek.

Pénzügyek, célok beteljesítése

A mocskos anyagiak témakör elkerülhetetlen, még akkor is, “ha a pénz nem boldogít”. A havi költekezéseinkre is találunk egy rakat jó alkalmazást, ezek közül kettővel van személyes tapasztalatom: PocketGuard és Koin. Utóbbi egy magyar nyelvű alkalmazás, kevésbé komplex, mint a PocketGuard, de átlátható, könnyen használható, szóval szerintem sokaknak lehet a legmegfelelőbb megoldás.

Ha pedig már sportban, tanulásban és a pénzügyre vonatkozólag is megvannak a terveink az idei évre, akkor mindezt egyetlen alkalmazásban összegezhetjük: Strides Habit Tracker. Ha listából csak egyetlen appot töltesz le, akkor ez legyen az, hiszen olyan apróságokat is nyomon követhetünk, mint mennyiszer jártunk a héten gyorsétteremben, hány órát aludtunk a héten átlagosan, mennyit költöttünk és spóroltunk és a többi. A lista igazából végtelen, éppen ezért a sok-sok területre specializálódott app helyet, még önmagában ezzel is kezdhetjük az újévet.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!