imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezeket az újdonságokat várjuk az Apple-től 2016-ban


Szerte a világsajtóban rengeteg pletyka és találgatás övezi az Apple-t, hiszen a világ legnagyobb cégéről van szó, és a népszerű termékeik mágnesként vonzzák a kattintásokat. Ebben a cikkben összeszedjük, hogy mik azok, amikre reális esély van idén.

2015 (is) az Apple éve volt, és ez 2016-ban sem lesz másképp, sőt, biztos vagyok benne, hogy idén is szinte minden rekordot megdöntenek majd. Persze ehhez kellenek az új termékek is, úgyhogy nézzük is, hogy mire számíthatunk.

Apple Watch 2

Egyelőre még semmit nem tudni az Apple Watch második generációjáról, de valószínűleg nem lövünk mellé, ha arra tippelünk, hogy egy évvel az első Apple Watch után, az Apple bemutat egy ráncfelvarrott Apple Watch modellt. Nagy újdonságokra nem számítunk, inkább csak apróbb változásokra. Kicsit okosabb és pontosabb szenzorok, kicsit gyorsabb működés, és persze új szíjak érkezhetnek márciusban. Elképzelhető, hogy egy hajszálnyival vékonyabb lesz mint az előd, de nagyon reméljük, hogy a szíjak kompatibilisek lesznek az új modellekkel is, mert valószínűleg senki nem örülne, ha például a Link Bracelet szíját is le kellene cserélnie.

watch2_cover

iPhone 6c

Erre a termékre nem fogadnánk nagy összegben, főleg arra nem, hogy év elején érkezik a termék. Bár rengeteg forrás rebesgeti egy négy hüvelykes iPhone érkezését, mi elég szkeptikusak vagyunk ezzel kapcsolatban. Ha be is mutatnak ilyet, sokkal valószínűbb, hogy ősszel lépik meg az iPhone 7 bemutatásával egy időben. Már csak azért sem nagyon hiszünk a tavaszi bemutatásban, mert még egyetlen kiszivárgott alkatrész sem járt körbe a neten, márpedig pár hónappal a bemutatás előtt mindig ki szokott szivárogni valamilyen kézzel fogható alkatrész. Jelen esetben csak pletykák keringenek szerte a világsajtóban, különböző specifikációkról szóló találgatásokkal, ez pedig kevés, hogy tényleg bizonyosak lehessünk egy tavaszi megjelenésben.

Egyre kisebb a valószínűsége egy iPhone 6c bejelentésének. | Koncepciókép: Martin Hajek
Ha lesz is, biztosan nem ilyen lesz | Koncepciókép: Martin Hajek

iPad Air 3

Kisebb meglepetésre, 2015-ben az Apple nem frissítette az iPad Air modelleket, pedig pont az Air a legjobban fogyó iPad. Év végén elkezdék pletykálni, hogy 2016 elején vagy közepén érkezhet egy iPad Air 3, de akárcsak az iPhone 6c esetében, itt is túl sok a találgatás, ellenben kevés a konkrétum. Év közepén biztosan nem frissít iPadet az Apple, hiszen szeptemberben már egyébként is érkezik a menetrendszerű iPad frissítés, így semmi értelme nem lenne kicsivel korábban egyetlen modellt bemutatni. Egy tavaszi frissítésre lehet egy kicsi esély, de erre sem fogadnánk nagy összegben. Sokkal valószínűbb, hogy bár lesz iPad Air 3, ez majd csak ősszel érkezik az iPad Pro A9X processzorával, és esetleg 3D Touch támogatással.

iPad Air 2-tesztek

MacBook Air

Ha letöltitek az iMagazin alkalmazást, a “Mit vegyek” menüpontban láthatjátok, hogy a MacBook Air 299 napja frissült. Az Apple nagyjából évente frissíti a MacBook Air családot, tehát február-március tájékán várható, hogy a MacBook Air modellek frissülni fognak majd. Mi várható? Jöhet az Intel Skylake chipset mely 10 százalékkal gyorsabb lehet mint a jelenlegi gépek, az új Intel HD grafikus chip viszont akár 34 százalékos sebességnövekedést is hozhat, és még egy kis üzemidő növekedést is kaphatunk bónuszként. Retina kijelzőre nem érdemes számítani, mert az Air továbbra is az egyik legolcsóbb laptopja az Apple-nek, a Retina kijelző pedig nagyon megdrágítaná ezeket a gépeket. A legnagyobb kérdés, hogy érkezik-e esetleg egy még nagyobb  Air modell, mondjuk egy 15 hüvelykes méretben. Utóbbiról elég sokan pletykálnak, elképzelhető, hogy érkezik egy nagyobb kijelzős Air.

MacBook-Air-15-cover-v2

MacBook

A MacBook tavaly áprilisban mutatkozott be, de végül csak májusban érkezett meg az üzletekbe. A MacBook esetében is esélyes az éves ciklus, tehát jöttére valamikor április-május környékén számíthatunk nyugat felől. Akárcsak a Macbook Air esetében, itt sem kell hatalmas újdonságokra számítani. A Skylake M már rendelkezésre áll, ez felelhet a teljesítmányért, mely 10-20 százalékkal lehet nagyobb mint a jelenlegi modelleké. Ami érdekesebb lehet, az a grafikus teljesítmény, mely akár 40 százalékkal is jobb lehet mint a mostani gépé. Más nem nagyon változik majd, de személy szerint tennék rá 5000 forintot, hogy bemutatkozik majd egy Rose Gold színű MacBook is a jelenlegi három szín mellé.

Gold-MacBook

Retina MacBook Pro

Ezt a frissítést várjuk a legjobban. Tavaly az Intel késések miatt csak kisebb ráncfelvarrást kaptak a MacBook Prók. A 13 hüvelykes gépek megkapták a Force Touch tapipadokat, a 15 hüvelykes Macbook Pro maradt szinte a régi, tehát teljesítmény tekintetében jelentősen előre léphetnek ezek a gépek. Nem mintha a mostani gépek nem lennének megfelelőek, de mégiscsak egy Pro elnevezésű termékcsaládról van szó. A kulcskérdés, hogy az Intel mikor tudja szállítani az új processzorait. Red szerint Jony Ive kimaxolta a MacBook Pro dizájnt, innen jelenleg most nem nagyon lehet tovább lépni, de azért egy kis vékonyítást szívesen látnánk.

mbp

iMac

Az iMac gépek nemrég frissültek, tehát ezeknél a gépeknél majd csak 2016 vége fele láthatunk új modelleket. Ennek megfelelően tulajdonképpen semmit nem tudhatunk az újdonságokról, csak tippelni lehet. Nyilván az összes iMac gyorsabb lesz majd egy kicsivel, és az is elképzelhető, hogy egy picivel csökkentik majd az árakat.

4kimac2

iPhone 7

Teljesen megújult iPhone érkezik idén, ez lesz az egyik legütősebb, és az egyik legkésőbbi termékfrissítése az Apple-nek, és persze a legfontosabb is, tekintve, hogy az Apple bevételeinek több mint 50 százalékát az iPhone adja. Az iPhone 7-ről persze még semmit nem tudunk, csak arra lehet bármekkora összegben fogadni, hogy ősszel érkeznek az új készülékek. Jony Ive mániája miatt, abban is biztosak lehetünk, hogy az iPhone 7 vékonyabb lesz mint a jelenlegi modellek. Az is biztos, hogy szokásához híven, az Apple telesen új dizájnnal mutatja be az iPhone 7-et, és van még pár dolog amit biztosan kijelenthetünk. Száz százalék, hogy az iPhone 7 új processzort kap sokkal nagyobb teljesítménnyel, és nyilván a kamera is jelentősen fejlődik majd, hiszen az iPhone kamerája a legnépszerűbb a világon. Voltak hírek, hogy a vékonyítás érdekében az Apple elhagyhatja a jack csatlakozót, de reméljük ezt nem lépik meg. Tekintve, hogy a 6,1 mm vastag iPod touchban is elfér a jack csatlakozó, semmi szükség egy ilyen drasztikus lépésre. Az iPhone 7-tel egy időben jelenhet meg a cikk elején említett 4 hüvelykes modell is, kíváncsian várjuk, hogy felbukkan-e egy ilyen készülék az őszi keynote-on. Várhatóan a következőképp néz majd ki a termékcsalád: iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s és iPhone 6s Plus, iPhone 7 4″, iPhone 7 és iPhone 7 Plus.

iphone7
Biztosan nem ilyen lesz | Koncepciókép: Yasser Farahi

Mac Pro

Az iMagazin App Mit vegyek részlegébe pillantva, láthatjátok, hogy a Mac Pro 744 napja nem újult meg, tehát igen csak itt lenne az ideje egy komoly frissítésnek. Mit várunk? Brutális sebességnövekedést!!! Persze ehhez kell az Intel is, de ennyi idő alatt csak sikerült kifőzniük valamit a tervezőasztalon. Egy kis árcsökkenés is esedékes lehet, bár tegyük hozzá, hogy majdnem mindegy mit csinál az Apple a Mac Próval, hiszen nem a Mac Pro pörgeti fel közel hat milliósra a negyedéves Mac-eladásokat, hanem a hordozható gépek.

macpro_00420

Mac mini

A legkisebb Mac is elég rég nem változott érdemben, egészen pontosan 443 napja érkezett a jelenleg is kapható konfiguráció. Persze a Mac mini egyáltalán nem a legfontosabb terméke az Apple-nek, de reméljük, hogy idén a mini is kap egy komolyabb hardvert. Ha Mac Pro nem is lesz belőle soha, 10-20 százalék sebességnövekedésnek mindenki hasznát venné, aki ilyen gépet vásárol.

mac-mini

Retina Thunderbolt Display

Tavaly is örültünk volna egy ilyennek, de aztán rájöttünk, hogy felesleges egyelőre egy Retina kijelzős monitorra várni az Apple-től amíg nincsen megfelelő adatátvitelre képes Thunderbolt csatlakozó. Jelenleg csak úgy lehetne meghajtani ennyi pixelt, ha két kábellel kötnénk össze a gépünket a monitorral, ilyen kompromisszumba pedig nem megy bele az Apple. Mindenesetre jó lenne ha végre megoldánák a dolgot, mert a jelenlegi Thunderbolt Display, már több mint 1500 napja nem frissült, ilyen hosszú idő pedig példátlan az Apple monitorok történelmében. Igazán itt lenne az ideje egy jó kis 5K felbontásra képes monitor bemutatásának, mondjuk a Mac Próval vagy az új MacBook Prókkal és egy Thunderbolt 3 csatlakozóval egy időben.

imac5k

iPadek

Az iPad Air 3-ról volt már szó a cikk elején, ezt tehát őszre várjuk, a nagy kérdés, hogy az iPad Pro és az iPad mini frissül-e. Talán igen, talán nem, sokkal fontosabb, hogy az iOS 10 mire lesz képes az iPadeken. Az iPad Pro teljesítménye egészen elképesztő, inkább az iOS határai szabják meg a produktivitást, ezért nagyon reméljük, hogy az iOS 10 nagyot villant majd az iPadeken. Az iPad Prón futó iOS simán elviselne pár olyan funkciót amit kifejezetten az iPad Pro nagy kijelzőjére terveztek.

iPad Pro

iOS 10

Nyáron izzani fognak az iMagazin szerverei, ugyanis a WWDC fejlesztői konferencián megtudjuk milyen lesz az iOS legújabb verziója, és általában az iOS hozza a legtöbb látogatót. Egyelőre csak találgatni lehet, de a 10-es kerek szám miatt reméljük, hogy nagy durranásra számíthatunk, és rengeteg újdonságot kapunk majd a megújult iOS-ben. A bemutatást követően elkezdődik a béták tesztelése, és ahogy azt már megszokhattuk, az őszi iPhone bemutató után tölthetjük le az új rendszert.

ios10

OS X 10.12

Ugyancsak nyáron a WWDC-n mutatják majd be az OS X legújabb fejlesztéseit, a 10.12-es verzióban. Az El Capitan szerintünk nagyon stabil lett, az Apple kifejezetten erre helyezte a hangsúlyt, így az El Capitan alapjaira építkezve, várhatóan sok új funkció érkezhet a 10.12-es asztali operációs rendszerbe. A bemutató nyáron lesz, majd valamikor szeptember-október környékén lesz elérhető a végleges verzió, természetesen ingyen.

osxgarfield2
A név természetesen nem ez lesz.

watchOS 3

Az Apple Watch rendszere is frissül majd, valószínűleg valamikor tavasszal, de az is lehet, hogy nyáron az iOS 10 és az OS X 10.12-vel együtt érkezik. Új funkciókról persze még semmit nem tudunk, de mivel az Apple több mint három éve kezdte az Apple Watch fejlesztését, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg ötletet gyűjtöttek össze az évek során, melyeket jelen pillanatban is fejlesztenek, hogy bekerülhessenek a watchOS 3-ba.

apple-watch-apps

A fenti termékek nagyjából biztosra vehetőek, de persze az Apple-től megszokhattuk, hogy meglep minket olyan termékekkel is amikre senki nem számít. Ilyen volt például tavaly az Apple Watch dokk, az Apple TV, vagy például a semmiből lecsapó Apple Smart Battery Case. Új termékkategóriára mint például Apple Car, nem érdemes számítani, de egészen biztosak lehetünk benne, hogy 2016-ban is lesznek bőven újdonságok, és lesz egy csomó olyan Apple termék amire gond nélkül elkölthetjük a spórolt pénzünket.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!