imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezeket az újdonságokat várjuk az Apple-től 2017-ben


Új év, új Apple termékek érkeznek. 2016 talán nem a legjobb éve volt az Apple-nek, de nézzük milyen lehet 2017. Az alábbi cikkben részletesen kivesézzük milyen termékfrissítésekkel készül az Apple.

Mivel is kezdhetnénk az idei évet, ha nem azzal, hogy megdörzsöljük a kristálygömbünket és sorra vesszük az idén várható Apple termékek sorát. Persze az egy dolog, hogy mi várható és mit szeretnénk, a végső döntés úgyis az Apple-é. Na nézzük milyen lesz, vagy milyen lehet 2017.

Mac

Mac fronton van mit behoznia az Apple-nek. A Mac Pro már 3 éve nem frissült, pedig amikor Phil Schiller bemutatta és azt mondta a színpadon, hogy a francokat nincs többé innováció, nem gondoltuk volna, hogy a következő három évben hozzá sem nyúlnak a csúcs Machez. 2017-ben tehát a Mac Prót muszáj lesz frissíteni, különben lehúzhatják a WC-n. Erősebb proci, sokkal durvább GPU, és persze nagyobb SSD jöhet.

Az iMac is hamarosan frissülhet, reméljük mihamarabb megkapja az Intel aktuális processzorait, és csak reménykedünk benne, hogy végre alap lesz az SSD, mert a jelenlegi HDD kínálat már 2016-ban is ciki volt.

Mac mini… Remélhetőleg az iMacekkel egy időben a legkisebb Mac is kap egy ráncfelvarrást, mert ez a gép sem fejlődött semmit az elmúlt két évben. Ha az Apple igazán menő akarna lenni, beleraknák a Mac minit, egy lekicsinyített Mac Pro házba. Persze ezt nem fogják megtenni, mert jelentősen növelné a gyártási költségeket, de reméljük legalább az aktuális hardvereket megkapja idén.

MacBook és MacBook Air vonalon is várható frissítés, kérdés, hogy ezt hogyan teszi meg az Apple. Könnyen lehet, hogy a MacBook Air vonal egyszerűen megszűnik, és a helyét átveszi a MacBook illetve a 13-as MacBook Pro. Ezzel nem is lenne baj, ugyanis igencsak ciki, hogy van még nem Retina kijelzős laptopja az Apple-nek, az egyetlen kérdés, hogy az igen jó árban lévő MacBook Airt mivel váltják ki. A 12-es MacBook és a 13-as MacBook Pro is jóval magasabb árfekvésben mozog, mint az Air, kíváncsiak leszünk, hogyan oldják meg ezt.

A MacBook Prók nemrég frissültek, ezeknél a gépeknél inkább az a kérdés, hogy mikor csökkentik az árukat. Legkésőbb ősszel egy apró frissítés mellett, az lenne a legjobb, ha 200 dollárral csökkentenék ezeknek a gépeknek az árát. Legalább…

macbookpro_touchbar

iPhone

Az iPhone továbbra is a legfontosabb terméke az Apple-nek, nagyon nem lesz mindegy, hogy mi történik majd az ősszel esedékes frissítéskor. Három dolog lehet:
1. Kapunk egy iPhone 7s-t, változatlan házban, kicsit erősebb processzorral, oszt jónapot.
2. Bemutatnak egy OLED, “faltól falig” kijelzős iPhone-t, amitől lefossuk a bokánkat.
3. A fenti két opció keveréke, bár erre elég kicsi az esély, de akár az is lehet, hogy lesz 7s, és mellette egy jubileumi iPhone Pro magasabb árfekvésben.

Jó kérdés, hogy vajon az SE frissül-e akár tavasszal, illetve az is, hogy az Apple berak-e egy középső méretet a jelenlegi 4,7 és 5,5 inch közé. Gyakorlatilag bármi megtörténhet, csak remélni tudjuk, hogy iPhone fronton nagyon izgalmas évnek nézünk elébe.

iPhone 8 Oled kijelző

iPad

Tavasszal várható, hogy komolyabb megújuláson esnek át az iPadek. Konkrét információk nincsenek, de voltak hírek keret nélküli iPadekről. Ha ez bejön, akkor igencsak Instant Get iPad frissítésnek nézünk elébe. Nem is ártana komolyabban felturbózni az iPadeket, mert az utóbbi eléggé langyos víz kategóriába kerültek az iPadek, nem igazán fogynak jól, sőt csökkennek is lassanként az eladások.

Ming-Chi Kuo iPad

Apple Watch

Egyelőre úgy néz ki, hogy az Apple Watch két éves ciklusokban frissül, ezért nem fogadnánk rá nagy összegben, hogy idén ősszel új Apple Watch modelleket láthatunk, pedig személy szerint igencsak örülnék, egy jelentősen vékonyabb órának, ugyanis a plusz 1 milliméter vastagítás miatt nem is cseréltem le az első generációs Apple Watch-omat. Könnyen lehet, hogy 2018 végéig várhatok még a cserével…

Apple Watch

Apple TV

Semmi hír egy új Apple TV-ről, de az látszik, hogy az Apple egyre komolyabban foglalkozik, a korábban hobbi projektnek nevezett kis dobozzal. Elég nagy az esélye egy őszi Apple TV frissítésnek, és igazából egyetlen fontos lépést kell megtennie az Apple-nek, ez pedig nem más, mint a 4K Apple TV bemutatása. 2017-ben ciki a Full HD, a 4K OLED HDR TV-k korában nem engedheti meg magának az Apple, hogy ne támogassa a 4K felbontást.

Apple TV

iOS 11

Az új iOS, majd a szokásos nyáron esedékes fejlesztői konferencián kerül bemutatásra, majd ahogyan azt már megszokhattuk, az őszi iPhone megjelenéssel együtt kapjuk meg a végleges verziót. Nem számítunk hatalmas durranásra, de azért biztosan most is kapunk egy csomó hasznos apróságot. Meg 100 új emojit!

iOS-11

macOS 10.13

Ugyancsak nyáron a WWDC-n mutatják majd be az macOS legújabb fejlesztéseit, a 10.13-as verzióban. A bemutató nyáron lesz, majd valamikor szeptember-október környékén lesz elérhető a végleges verzió, természetesen ingyen. Az újdonságokról még semmi nem szivárgott ki, de arra tippelnénk, hogy a macOS esetében is inkább ráncfelvarrásra lehet számítani.

osxgarfield2

watchOS 4

Ha Apple Watch frissítés nem is lesz, azért a watchOS 4-re lehet számítani, erre is a nyári WWDC-n majd.

watchos3

One more thing?

Tavaly is kaptunk meglepetésterméket, ilyen volt például az AirPods, remélhetőleg 2017-ben is lesz olyan Apple kütyü, amire nem számítottunk.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!