imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezeket a játékokat várjuk 2018-ban iOS-re


Bár a nagy játékbejelentések inkább a konzolokra, illetve a számítógépekre szánt játékok világát idézik, 2018-hoz közeledve egyre több remeknek ígérkező cím előzetesével van dolgunk. Ezek közül szemezgettünk és összedtük azt az játékot, amit a legjobban várunk idén iPhone-ra és iPadre.

Az App Store-ban fellelhető játékok színvonalára idén sem lehetett panaszunk. A nyár folyamán befutott a Monument Valley 2, ami nálam abszolút az év legjobb játéka lett. Majd az iOS 11 megjelenésével egy rakat AR cím is megjelent, amik közül néhány helyet kapott az általunk gyűjtött top 5 kiterjesztett valóság alkalmazások között is. Végül pedig karácsony előtt alig két nappal ránkzúdult a Civilization VI, ami abszolút feltette az i-re a pontot.

Where Cards Fall

Az eredetileg idei megjelenéssel címkézett, kalandos elemekkel vegyített logikai játék a The Game Band és a Snowman játékstúdió gondozásában készül. Utóbbi már ismerős lehet, hiszen a nagy sikerű Alto’s Adventure is hozzájuk köthető. Illetve több olyan jónak ígérkező cím is várat még magára tőlük, mint a Skate City vagy a Distant. Ahogy azt már a fejlesztőtől megszokhattuk, a Where Cards Fall játékmenete is egyszerűnek ígérkezik, mégis az apró részletek, az animációk, a zenei aláfestés és a lenyűgöző grafika minket is erős izgalmi állapotba hoz. Reméljük már nem kell rá sokat várnunk.

Platform: iOS, tvOS, macOS, Windows

Durango: Wild Lands

Az MMORPG-k (online játszható szerepjáték) világa nagyon magával ragadó, hiszen egy virtuális karakter szerepébe bújhatunk. Ez a világ azonban nem mindenkinél éri el a várt hatást, és úgy gondolom mobilon még nehezebb dolguk van a fejlesztőknek, ha egy ilyen típusú játékba vágják a fejszéjüket. A játékosok egy világméretű katasztrófa túlélői, ahol folyamatos veszélyek leselkednek rájuk. Játszhatunk túlélősdit egyedül vagy akár más játékosokkal együtt kolóniákba verődve is, miközben élelem és a fennmaradáshoz szükséges további források után kutatunk. A játék várható megjelenése jövő év első fele.

Platform: iOS, Android

Overland

Ha esetleg nem te vagy az RPG játékok célközönsége, akkor az Overlandet ajánlanánk a figyelmedbe, amiben szintén egy katasztrófa kellős közepén érezhetjük magunkat. De ebben az esetben offline, egy játékos módban. Menekülők csoportját vezetjük, miközben folyamatos döntések elé állít minket a játék, ami nagy mértékben formálja a végső kimenetelt. A játék a felderítés és takarékosság egyensúlyban tartásáról szól, meglehetősen érdekes, low-poly stílusra hajazó külsőbe csomagolva. A játék 20 dollárért már elérhető first accessként, ha minden jól megy hamarosan iOS-en is játszhatjuk majd.

Platform: iOS, macOS, Windows, Linux

Assassin’s Creed Rebellion

Persze most mondhatnád, hogy na már megint egy újabb Assassin’s Creed a sorban. Valahol igazad is van, ugyanakkor ezzel a sorozattal egyszerűen nem tud hibázni a Ubisoft. Hány Assassin’s Creed címet ásítoztunk végig és dobtunk a sarokba pár óra játék után? Én személy szerint egyet sem, ezért választottuk a jól ismert címek közül ennek a franchise-nak a következő mobiljátékát a kanadai Behavior Interactive Studio gondozásában. A Rebellion egy stratégiai játék RPG vonásokkal vegyítve. A helyszín a 15. századi Spanyolország az inkvizíció idején. A kaland során több ismerős karakter is feltűnik majd, így az AC fanoknak kötelező darab lesz ez a játék jövőre.

Platform: iOS, Android

The Walking Dead: The Final Season

A Telltale játéksorozata befejező epizódjához ér 2018-ban, ami szokásos módon iPhone-ra és iPadre is elérhető lesz. Bár, személy szerint én már egy kicsit unom a Walking Dead-et, álljon itt listánk utolsó helyén, hiszen egy ilyen cím mégis csak megérdemli, hogy a legjobban várt játékok között legyen a helye. Ha egy sorozat ennyi epizódot túlélt, akkor nem kis rajongótáborral kell rendelkeznie, vélhetően idén is szép számmal fognak érkezni a letöltések az App Store-ból. A pontos platformmegjelenésről még nincs hivatalos bejelentés, azonban szinte biztos, hogy iOS-re is megfog érkezni idővel.

Platformok: iOS, Android, Windows, PS4, Xbox One

A hagyományokhoz hűen, idén is órási leárazásokkal találkozhatunk az App Store-ben. Ha kíváncsi vagy az akciós játékok listájára, akkor korábbi cikkünkből minden információhoz hozzájuthatsz.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!