imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezekre a kérdésekre válaszolj, ha az Apple-nél akarsz dolgozni!


Az Apple a világ legértékesebb vállalata, ahol sokan szeretnének dolgozni, de ez keveseknek sikerül. Szeretnéd, hogy Tim Cook legyen a főnököd? Esetleg az elsők között akarod látni Jony Ive dizájn újításait? Akkor ilyen és ehhez hasonló kérdésekre készülj! 33 kérdést válogatott össze a Busines Insider olyan emberektől, akik részt vettek egy Apple állásinterjún.

A kérdések között találunk matematikai, technikai, logikai feladványokat, de olyan egyszerű és természetes kérdéseket is, amik az ember személyiségére világítanak rá. Zárójelben a megpályázott pozíció. Íme:

 1. Van két tojásod, és ki akarod deríteni, hogy mi az a lehetséges legmagasabb szint, ahonnan úgy ejtheted le őket, hogy nem törnek össze. Hogy csinálnád, mi az optimális megoldás? (szoftvermérnök)
 2. Ki a legjobb barátod? (Family Room specialista)
 3. Írj le egy érdekes problémát, és azt, hogy hogyan oldottad meg. (szoftvermérnök)
 4. Magyarázd el egy 8 éves gyereknek, hogy mi az a modem/router, és hogyan működik. (At-Home tanácsadó)
 5. Hány gyerek születik naponta? (Globális beszerzési menedzser)
 6. 100 érme fekszik egy asztalon, mindegyiknek két oldala van, fej és írás. 10 darabnál a fej, 90 darabnál az írás van felül. Nem látod, nem érzékeled, semmilyen módon nem tudod pontosan, hogy melyik milyen pozícióban van. Úgy oszd két részre a halmot, hogy mindegyik halomban megegyező számú érme legyen, fejjel és írással felfelé. (szoftvermérnök)
 7. Írd le magad, mi az, ami izgalomba hoz? (szoftvermérnök)
 8. Ha felveszünk, akkor milyen területen szeretnél dolgozni? (szenior szoftvermérnök)
 9. Három doboz van előtted, az elsőben csak alma, a másodikban csak narancs, a harmadikban alma és narancs van vegyesen. A dobozokat rosszul címkézték fel, ezért semelyik dobozon nem az a címke van, amit valójában tartalmaz. Kinyitsz egy dobozt, és kiveszel belőle egy gyümölcsöt, de nem nézhetsz bele a doboz tartalmába. Az alapján, hogy ránéztél arra az egy gyümölcsre, hogyan címkéznéd fel az összes dobozt? (szoftver minőségbiztosításáért felelős mérnök)
 10. Szituáció: egy dühös vásárlóval kell foglalkoznod, aki 20 perce vár segítségre, és ezért jelenetet csinál. Azzal fenyegetőzik, hogy átmegy egy Best Buy vagy Microsoft üzletbe, és ott veszi meg a számítógépét. Hogyan oldanád meg a helyzetet? (specialista)
 11. Hogyan részleteznéd ennek a golyóstollnak az árát? (Globális beszerzési menedzser)
 12. Egy ember telefonál, akinek a régi gépe gyakorlatilag már csak egy vasdarab. Mit teszel? (Apple Care At-Home tanácsadó)
 13. Okos vagy? (építőmérnök)
 14. Mik a hibáid és hogyan tanultál belőlük? (szoftvermérnök)
 15. Volt már rá példa, hogy nem értettél egyet a menedzsered döntésével, és ha igen, akkor hogy hoztad a tudomására? Mondj egy konkrét példát, és magyarázd el, hogy hogyan igazoltad ezt a menedzserednek, mi lett a végeredmény, és hogy ez a vezető hogyan jellemezne ma téged? (szoftvermérnök)
 16. Fogsz egy pohár vizet és ráteszed egy lemezjátszóra, majd lassan elkezded növelni a sebességet. Mi történik először: lecsúszik, felborul az üveg, vagy kilöttyen belőle a víz? (gépészmérnök)
 17. Mondj egy olyan tettet az életedből, amire kiemelkedően büszke vagy. (szoftvermérnök menedzser)
 18. Miért vegyünk fel téged? (szenior szoftvermérnök)
 19. Elég pozitívnak tűnsz, mik azok a dolgok, amik elszomorítnak? (Family Room specialista)
 20. Szerepjáték: hogyan mutatnád ki egy vásárlónak, hogy segíteni akarsz neki? Csak a hangsúlyodat változtathatod.
 21. Miért jöttél ma ide? (szoftvermérnök)
 22. Mi volt az elmúlt 4 évben a legjobb napod, és mi a legrosszabb? (műszaki projektvezető)
 23. Hogyan tesztelnél egy pirítót? (szoftver minőségbiztosításáért felelős mérnök)
20151019223412o-JOB-INTERVIEW-facebook

A maradék kérdéseket el tudjátok olvasni a Business Insider oldalán. Készen álltok? Itt tudjátok megnézni, hogy milyen nyitott pozíciók vannak világszerte az Apple-nél.

Forrás: Business Insider via Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!