imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezekre a fejlesztésekre vágynak legjobban az iPhone-osok


Egy az USA-ban készült felmérés azt vizsgálta, mik azok az újdonságok, amiket a felhasználók a legjobban várnak az új iPhone-októl.

Minden évben nagy érdeklődés övezi az új iPhone-ok bemutatását, annak ellenére, hogy a PCMag nemrégiben kiderítette: a userek 56%-át teljesen hidegen hagyja a nagy gyártók bejelentései. Egy friss felmérés most azt vizsgálta meg, melyek azok az újdonságok, amiket az iPhone-osok a legjobb szeretnének látni a mobil következő generációjában.

Nem túl nagy meglepetésre, a megkérdezettek 75%-a sorolta első helyen a nagyobb akkumulátort mondta. Ebben sosem volt igazán erős az Apple, igaz tavaly egy bravúros megoldással, jelentősen megnövelte az iPhone X akkumulátorának méretét. A mérnökök egész egyszerűen nem egy, hanem két cellát helyeztek el a készülékben, ráadásul L alakban. Ilyen megoldást korábban még nem láthattunk telefonban.

Ezzel már kényelmesen ki lehet bírni egy teljesen napot. Ugyanakkor az akkumulátorokkal pontosan ugyanaz a helyzet, mint 5-10 évvel ezelőtt, a technológia csak nagyon kis mértékben tudott fejlődni, ezért az egyetlen megoldás a méretük növelése. Így persze valamelyest vastagodott is az iPhone tavaly, de a felmérés szerint a felhasználók szívesen látnának még néhány extra órányi aksiidőt az iPhone-ban.

Akinek ilyen kívánsága van, annak idén eljöhet a megváltás, hiszen minden jel arra mutat, hogy szeptember 12-én megérkezik a 6,5”-es iPhone XS, amely további helyet biztosít egy nagyobb akkumulátor számára. Persze a vezeték nélküli töltés is megoldást jelentene, például ha a nap során mindenhol tudnánk ilyen töltőpadokon pihentetni a telefonunkat. Ami szépen is hangzik, de a képet árnyalja, hogy még a tavaly bemutatott AirPowert sem dobta piacra az Apple.

A felmérésben résztvevők az akkumulátor után a képernyő törésállóságát sorolták második helyre. Ez is egy olyan dolog, hogy minden évben jön egy új fejlesztés, ami valamennyivel jobb az előzőnél, de jelentős előrelépés nem történik. Igaz, egy ideig még biztosan nem lesz ütésállóbb anyag a piacon, teljesen törhetetlen pedig valószínűleg sosem.

Harmadik helyen a tárhelyek bővíthetősége szerepel, negyedik helyen a Jack csatlakozó feltámadása, ötödik helyen pedig az USB-C szabvány bevezetése. Ezek közül utóbbira halvány esély látszik, az első kettő pedig teljesen kizárt. Végezetül pedig hatodik helyen volt a notch eltüntetése, a megkérdezettek mindössze 10% örülne, ha az Apple elfelejtené a kijelzőbe lógó Face ID megoldást.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!