imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezen a hibrid konzolon Xbox és PlayStation játékokat is játszhatsz


Nagy dilemmával áll szemben az, aki konzolvásárlás előtt áll. A kérdés újra és újra felvetődik: Xboxot vagy PlayStationt érdemesebb venni? Egy amerikai srác, Ed Zarrick megoldotta napjaink eme nagy problémáját, készített egy hibrid konzolt.

Az Xbox vagy PlayStation kérdés olyan a gamerek körében, mint az átlag ember számára az Android vagy iPhone. Bár nem sűrűn játszom videojátékokkal, ha konzolt akarnék vásárolni, nem igazán tudnék érvelni egyik vagy másik mellett. Az exkluzív címek, az online játék, a kontroller kialakítása és teljesítmény olyan kérdések, amik felmerülhetnek a választás során. Ám Ed Zarrick nem akart választani, inkább készített egy konzolt, aminek egyik fele egy Xbox One, a másik pedig egy PlayStation 4.

Ed Zarrick, aki az interneten csak EdsJunk néven képviselteti magát, addig nézegette, forgatta a két konzolt, amíg ki nem találta, hogyan építhetné egybe őket, és sikerrel is járt. Sikerült belepasszíroznia minkét konzol hardverét egy Xbox One méretű házba – mindezt nagyjából két hét alatt. Természetesen nem lehet valós időben mind a két játékkonzolt használni a melegedés miatt, igaz, ennek nem is lenne sok értelme, de egy gomb segítségével válthatunk a két rendszer között.

Nem tudtam, hogyan fogom megcsinálni, de a fejembe vettem, hogy megteszem. Darabjaira szedtem a konzolokat, majd újra összelegóztam őket úgy, hogy a lehető legkisebb házban elférjenek. Miután megvolt az ötlet, hogy hogyan kapcsoljam őket össze, megvettem az alkatrészeket, és két hét múlva megszületett az Xstation.

A gép nincs túlcsicsázva, USB portokat találunk rajta, HDMI kivezetést és a tápcsatlakozót. A legkényelmesebb megoldás, hogy nincs szükség két külön kábelre, egy Arduino segítségével váltja a szerkezet a kimeneti jelet a a HDMI porton. Továbbá ez vezérli a ledeket is és a váltó gombot. EdsJunk megoldása hatásos, ám sajnos csak álom marad a találmánya azok számára, akiknek gondot jelent az Xbox vs. PlayStation kérdés.

Ed elmondja, hogy csupán egy hobbi projektről van szó, az Xstationt nem szánja sorozatgyártásra. A srácnak vannak további érdekes projektjei, a PlayBook névre keresztelt PlayStation-laptopja például továbbra is megvásárolható, ami hordozhatóvá teszi a Sony játékkonzolját. Az ára nem olcsó, 1500 dollárt kell érte leszurkolni plusz a szállítási és egyéb költségek; igaz, ezért az árért minden egyéni igényt megvalósít az alkotó.

Forrás: Ladbible

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!