imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezért fogod imádni az iOS 10-ben a Fotók alkalmazást


Több mint egy hónapja használom az iOS 10 publikus bétáját. Rengeteg az újdonság, de a  legjobban a megújult Fotók alkalmazást szerettem meg. Most megmutatom, hogy miért.

Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a legtöbb olvasónk iPhone-ján több ezer fotó található. A saját telefonomon például 2400 fotót tárolok, mert másokhoz hasonlóan én is ritkán veszem rá magam, hogy letöröljem a rosszul sikerült, vagy már nem fontos képeket. (Fotók törlése egyszerűen tipp itt.) Hozzám hasonlóan emiatt biztosan sokan belefutottak már abba a problémába, hogy hirtelen elő kellett volna keresni egy régebben készült fényképet, de nem sikerült megtalálni a több ezer fotónk közt. Erre a problémára nyújt megoldást az iOS 10 Fotók alkalmazásában az új kereső.

Az iOS 10 bemutatóján kicsit szkeptikusan figyeltem ahogy a színpadon demózták a Fotók app keresőjét. Úgy gondoltam, hogy persze-persze egy jól megtervezett demón ez jól mutat, de a való életben vajmi kevés haszna lesz. Hatalmasat tévedtem, ugyanis a dolog tényleg működik.

wwdc-ios10_3aaa

Az iOS 10 Publikus béta telepítése után visszatöltöttem biztonsági mentésből a képeimet, az iPhone pedig kiírta, hogy most egy ideig átnézi a fotóimat, hagyjam békén. Így is tettem, aztán el is feledkeztem a kipróbálásáról. Pár nappal később azonban eszembe jutott az új kereső és elkezdtem tesztelgetni. Bevallom, leesett az állam annyira jól működik.

Az Album nézetet kiválasztva a kis kereső ikonra koppintva elgondolkoztam mivel kínozzam az új keresőt. Beírtam, hogy “bridge”, vagyis híd, magamban pedig azt gondoltam, hogy valószínűleg nulla találat lesz, de megint csak tévedtem. A kijelzőn megjelentek a találatok és ott voltak a képeim melyeken hidak szerepeltek. (Elnézést, hogy angolul mutatom, nem volt kedvem átállítani a telefonom magyarra, de természetesen magyar keresőszavakkal is ugyanígy működik a kereső.)

bridge

Következő keresés a “car” vagyis autó kulcsszó volt, és csodák csodájára ott volt az összes autókról készült fotóm. Ha iOS 9 alatt korábban például a BMW i8 fotóimat akartam megmutatni egy ismerősömnek, igencsak gondban voltam, így viszont egy laza görgetéssel ráleltem ezekre a képekre.

car

Rákerestem a macskás fotóimra is, az iPhone-om pedig azonnal talált 340 fotót a macskámról. Ezek közt is alig pár másodperc megtalálni azt a képet amin épp az Apple Watch-ot nézegeti másfél éve, míg keresés nélkül szinte reménytelen küldetés lenne kimazsolázni a 2400 fotó mélyéről ezt a képet.

cat

Szinte bármire kerestem, jöttek a találatok. Naplemente, épületek, utcák, városok, tengerpart, kisgyerek, kutya, bicikli, ünnepek, utazás, kaja, pia, kütyü, a lista nagyon hosszú, ugyanis összesen 153 kategóriában 4432 különböző témát, helyszíntípust és tárgyat képes felismerni az iOS 10 keresője. A teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Természetesen az eddigi albumok, a térkép továbbra is megmaradtak, de az új keresőnek köszönhetően az őszi megjelenés után sokkal-sokkal könnyebben találhatjuk meg fotóinkat. Az utóbbi időben gyakran használtam és pár kivételtől eltekintve mindig megtaláltam az új keresővel, amit kerestem.

A szeptember elején megjelenő iOS 10 újdonságait itt nézheted meg korábbi videónkon.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!