imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezért halkul el az iPhone-od, ha ránézel


Az iPhone X tulajdonosok gyakran tapasztalhatják, hogy amikor a kezükben van a telefonjuk, akkor halkabban csörög, vagy miután kézbe veszik lehalkítja magát. Nézzük, mi teszi ezt a varázslatot, és hogyan lehet kikapcsolni.

Mikor még csak pletykáltak az iPhone X-ról (amiről mindenki azt hitte, hogy iPhone 8 lesz a neve), az első Face ID-ra utaló jelek kifejtetett kódsorokból érkeztek. Már akkor felfigyelhettünk az Attention Aware kifejezésre, ami végül funkcióként meg is jelent az Apple zászlóshajó modelljében. A magyar iOS ezt a funkciót Figyelemérzékelőnek hívja, ami a ahogy a neve is mutatja azt figyeli, hogy te figyelsz-e.

Korábban már írtunk róla, hogy ez több funkciót is betölt, főleg olyanokat, amik vizuálisan is megmutatkoznak. Például, ha aktív a Figyelemérzékelő, és maximális fényerőnél éppen nem a telefont nézed, akkor az iPhone X visszavesz a fényerőből. Zárolt kijelzőnél csak az értesítéseket jeleníti meg a készülék, az előnézetüket nem, egészen addig, amíg rá nem nézel a telefonra.

Ugyanez a funkció halkítja el a telefoncsörgést is. Ha éppen a kezedben tartod és úgy csörren meg a telefonod, akkor alacsonyabb hangerőn csörög, sokszor úgy érezheti az ember, hogy alacsony hangerőre volt állítva. Ha azt látod, hogy maximumon van a hangerő és így is hallkan csörög, akkor azt bizonyára a Figyelemérzékelő okozza.

Ugyanez előfordulhat akkor is, amikor előveszed a zsebedből és a kezedben lehalkul, mintha elnyomtad volna a hangerő. Ha esetleg ez zavar, akkor a megoldás, hogy kikapcsolod ezt a funkciót. Ezt a következőképpen teheted meg:

  1. Lépj a Beállításokba
  2. Koppints a Face ID és Jelkód fülre
  3. Add meg a jelkódod
  4. Koppints a Figyelemérzékelő kapcsolójára

Ennyi az egész, innentől kezdve nem jelentkeznek majd a Face ID okozta extra funkciók.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!