imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezért hízott meg az új Apple TV


Méltatlanul kevés szó esik a nemrég bemutatott Apple TV-ről, pedig jelentős változáson ment keresztül, kívül belül és szoftveresen is. Az iFixit jóvoltából most azt is megtudhatjuk, hogy mi rejtőzik belül.

A szeptemberi „Hey Siri, give us a hint” nevezetű eseményen, ahogy várható volt az Apple TV kisebb ráncfelvarrás helyett egész komoly funkcióbővítést kapott. Erősebb hardver, érintés-, és mozgásérzékelő távirányító, újratervezett felhasználói felület és a felhasználói élményt alapjaiban megváltoztató applikációk adnak okot arra, hogy lecseréld a már évek óta a TV alatt porosodó média boxod.

Bár az Apple TV még nem kapható kereskedelmi forgalomban, néhány szerencsés fejlesztő akik részt vettek egy sorsoláson már hozzá is jutott a saját Apple TV-jéhez, ráadásul mindössze 1 dollárt kellett fizetniük, tehát tulajdonképpen ingyen megkapták a kis fekete dobozt. Ennek köszönhetően az iFixithez is eljutott egy Apple TV, amit természetesen azonnal szét is szedtek, hogy megnézzék a belsejét.

Jev1IcEJhnOGVEvV.huge

Az új Apple TV jelentősen erősebb hardvert kapott, teljesen új rendszert, Siri támogatást, és egy teljesen megújult távirányító is része a csomagnak. A teljesítményről egy Apple A8 64 bites processzor gondoskodik, és a tárhely mérete is immár 32 illetve 64 GB-os kapacitással rendelkezik.

Ami elsőre feltűnt a bemutató után, hogy a készülék háza jelentősen magasabb lett, mondhatnánk dundinak is. Az iFixit szerint erre azért volt szükség, hogy megfelelő hűtést biztosítsanak a megnövekedett teljesítményű A8-as processzornak, ami jelentősen több hőt termel mint az előző Apple TV A5 chipje. Természetesen az Apple TV továbbra is teljesen zajmentes, köszönhetően annak, hogy passzív hűtéssel rendelkezik, és nincs benne ventilátor.

A frissített Apple TV úgy látszik ellent mond az Apple azon törekvésének, hogy minden általuk készített új modell könnyebb és vékonyabb legyen. Nagyobb hűtés és táp szükségesek a dual-core A8 processzor hűtéséhez, emiatt az Apple TV több mint egy centiméterrel magasabb, és másfélszer nehezebb is lett mint az elődje.

Az iFixit hozzátette, hogy nem találtak kábeleket és csatlakozásokat a készülék belsejében, valószínűleg maga a hatalmas hűtőborda oldja meg az alaplap áramellátását a csavarok csatlakozásán keresztül, ami szerény véleményünk szerint zseniális megoldás.

Az iFixit minden Apple terméket osztályoz aszerint, hogy mennyire egyszerű javítani. Az Apple TV esetében, ahogyan az várható volt, nem egyszerű a javítás, ugyanis minden az alaplapra lett integrálva, ezért meghibásodás esetén tulajdonképpen az egész terméket cserélni kell. A távirányító esetében viszont meglepően egyszerűen cserélhetünk szinte bármilyen alkatrészt, ezért a távirányító javítására 8 pontot adtak a 10-ből.

Az új Apple TV nettó 149 (32 GB) és nettó 199 (64 GB) dolláros áron kerül a polcokra Amerikában október végén, arról azonban, hogy nálunk mikor lesz kapható egyelőre még nincs információnk, mint ahogy a hivatalos árakról sem. Én nagy esélyt látok arra, hogy ezzel a készülékkel az egekbe szaladnak majd az Apple TV eladási számai, hiszen rengetegen évek óta vártak már erre a frissítésre. Egy szó mint száz, valószínűleg sok karácsonyfa alatt bújik majd meg a kis fekete médiabox.

forrás: iFixit

UBPKcfLmdByChPqJ.huge 4hgHJXUOUNQ1U6XQ.huge DKio4fJesVKSj3F6.huge LrjH5OMonr3DnVdj.huge pGUCCNGHCYfVWnmW.huge FbifjgimIuh1MRoB.huge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!