imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezért késhet az iPhone X


Lássuk be, némileg szokatlan még az Apple részéről is, hogy majd két hónappal a bemutatása után kerül csak forgalomba az iPhone X. Más termékeknél (pl.: AirPods, iMac Pro) ugyan láttunk már hasonló stratégiát a vállalattól, de egy iPhone esetében pár kérdést minimum felvet a dolog. Ezekre keressük most a választ.

Aki figyelemmel követte az Apple körüli híreket a nyáron, az többször is hallhatott híreszteléseket, miszerint az akkor még iPhone 8 néven emlegetett iPhone X nem készül el szeptemberre, vagy ha el is készül, akkor is súlyos készlethiány tapasztalható majd. Mint azt szeptember 12-e óta tudjuk, a termék végső soron demózható, bemutatható formát öltött, tehát a show nem maradt el, ugyanakkor a boltokba csak november 2-ától kerül majd a csúcskészülék. A mostani napvilágot látott értesülések szerint ennek két oka is lehet, és az egyik ezek közül nem a gyártási nehézség.

Most viszont kezdjük mégis azzal, ami a legmegbízhatóbb forrásból, egyenesen Ming-Chi Kuo tollából érkezett. A szinte tévedhetetlen Apple-jós a tényleg meglehetősen innovatív TrueDepth kamerát teszi felelősség a késlekedésért.

Feltehetőleg a TrueDepth kamera a fő oka az Apple késlekedésének. A 3D érzékelésre képes (TrueDepth) kamera az iPhone X-ben olyan összetevőkből áll, mint a strukturált fényrendszer, valósidejű feldolgozás és előlapi kamera, melyek együttesen egy sokkal bonyolultabb struktúrát képeznek, mint amilyeneket a rivális gyártóktól láthattunk. Ennek következtében a tömeggyártás elérése is jóval nehezebb. Bár úgy számolunk, hogy a termelés október közepe/vége felé jelentősen megugorhat, a hatalmas kereslet miatt a készletek szűkösek maradnak 2018 első felééig.

Más információk szerint azonban nemcsak gyártási gondok, hanem stratégiai döntések is indokolhatják a késlekedést. Ez utóbbi találgatások forrása a DigiTimes (pontosabban az ő névtelen kismadaruk), akiket alapvető esetben nem idéznénk megbízhatatlanságuk miatt, viszont ezúttal teljesen logikusnak tűnik az érvelésük.

A tajvani lap szerint az iPhone X esetében az Apple szándékosan nyomta le a gyártási kapacitást. A beszállítólánchoz elvileg közel álló kismadár úgy tudja, hogy Cupertino az iPhone 8 eladásainak érdekében egyelőre a megbeszélteknek direkt csak 40%-át kéri az alkatrészgyártóktól, és megvárja, míg kiderül, mekkora a kereslet a csúcsmodell iránt, illetve megnézi, mennyire fogy az iPhone 8, és majd csak ezután csavarja vissza a kapacitást 100%-ra.

A kivárás időszaka egyébként is kiváló lehetőséget teremt az Apple-nek arra, hogy feltankoljon azokból az alkatrészekből, melyek gyártása eleve lassabban zajlik (például az OLED panelek), mint a többié. Így, amikor elindul a hajrá, akkor már komolyabb készletből tudnak dolgozni (ez lehet például a Kuo által említett október végi termelési megugrás).

Ami az iPhone 8-akat illeti, valószínűleg rá is szorulnak erre a kis támogatásra, hiszen lehetnek akármilyen jó ráncfelvarrott kiadásai a 7-nek, azért mégiscsak igazából 7s-ek az iPhone X-hez képest, ami pedig az egyik legnagyobb iPhone frissítés valaha. Ahhoz, hogy elkerülje az Apple, hogy önmaga konkurenciája legyen, valóban szükség lehet hasonló taktikázásokra. Ettől függetlenül az iPhone 8 Plus jelenleg a legsikeresebben indító nagyobb kijelzőméretű készülék valaha.

Forrás: Macrumors 1, 2, 3

Ha megtetszett az iPhone 8, vagy a 8 Plus, már most leadhatod az előrendelésed a termékekre, így kevesebbet kell majd várnod, mire kézbe veheted az Apple legfrissebb, üveghátlapos kis csodáit.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!