imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ezért megéri frissíteni a Facebook appot!


A Facebook alkalmazás folyamatosan változik. Új ikonok, más megjelenés, változó vállalati logó, és érkezik a Sötét Mód is. Nemrég kaptunk egy új funkciót, ami igazán idegesítő… Azonban végre érkezett megoldás!

Ha Facebook applikáció legújabb verzióját használod, pontosan tudod, hogy az alsó sáv több részre lett osztva, a főbb menüpontok itt csoportosulnak: a Hírfolyam, a Watch, a Marketplace, a Csoportok, valamint az Értesítések fül kattintható innen. És, ami a legszebb, hogy mindegyik felső sarkában szépen megjelennek a kis piros pöttyök, amik rohadtul terrorizálják az embert.

Ha van egy ilyen piros pöttyöd, kapásból azt érzed, hogy valamit meg kell nézned, valamit még nem tudsz, amit kellene, nyomj rá. Majd rányomsz, és kiderül, hogy feltöltöttek 2 olyan hirdetést, ami hasonlít ahhoz, amit megnéztél, meg az egyik csoportban, amit csak kivételes alkalmakkor látogatsz, valamelyik ismerősöd kommentelt egy posztnál.

Na, ezeknek mostantól végre vége! Ugyanis kiiktathatjuk ezeket az értesítéseket, hogy leszámolhassunk az összes piros pöttyel. Ehhez csak ennyit kell tenned:

  1. Telepítsd a legújabb Facebook app frissítést
  2. Menj a Beállítások és Adatvédelem menüpontra
  3. Válaszd a Beállítások lehetőséget
  4. Görgess le az Értesítések részhez és válaszd ki az Értesítő pontok lehetőséget
  5. Állítsd be, melyikről szeretnél jelzést kapni

Sőt, nem csupán az értesítéseket veheted le, de magát az ikont is (a fenti fotón a Watch és a Csoportok hiányzik). Mindehhez elég, ha ugyanitt a Beállításokban, az Értestő pontok rész alatt, a Hivatkozássávban elhúzod a csúszkát. Vagy, nyomd meg hosszan magát az ikont (pl. a Marketplace-t), és távolítsd el.

Apróság, lehet, hogy neked eddig fel sem tűnt, de sokaknak, köztük nekem is, hatalmas megnyugvás, hogy végre ilyet is lehet. Köszi Zuckerberg!

Szerinted mennyire életbevágó ez a frissítés?

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!