imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezért nem lesz Androidra iMessage


A hétfői Apple fejlesztői konferencia előtt szaladt körbe egy pletyka a neten, amiben azt rebesgették, hogy hamarosan érkezhet az iMessage Androidra is. Az Apple egyik vezetője elmondta, hogy miért nem fog ez megtörténni.

A MacDailyNews indította el a lavinát pénteken, amikor azt írták egy belsős forrásra hivatkozva, hogy az Apple dolgozik az iMessage Androidos verzióján, és ezt vagy a WWDC-n, vagy még ebben az évben be is jelentik. A hírt nem hoztuk le, mert úgy éreztük, hogy nem valós információra alapul. A megérzésünk helyes volt, ugyanis nemrég az Apple egyik meg nem nevezett fejese egyértelműen egy szép nagy nemet mondott a pletykára.

Walt Mossberg az amerikai tech-újságírás egyik igazi nagy öregje, akinek nemcsak véleménye, de szava is van a szakmában, nem mellékesen jó barátja volt Steve Jobs is, utánajárt az Androidos iMessage lehetőségének.

Amikor megkérdeztem az Apple egyik felső vezetőjét, hogy miért nem terjesztik ki más platformokra is az iMessage alkalmazást, két választ is kaptam. Először is, az Apple úgy gondolja, hogy az 1 milliárdos iOS felhasználói bázis elegendő adatot szolgáltat bármilyen lehetséges mesterséges intelligencia számára, amin a vállalat éppen dolgozik. Másodszor pedig, az iMessage annyira kíváló üzenetküldő szolgáltatás, ami csak Apple eszközökön működik, hogy ez elősegíti az iOS eszközök eladásait.

A fenti válaszok alapján nagy összegben fogadhatunk rá, hogy sosem lesz iMessage Androidon. Az Apple egyébként régóta használja ezt a taktikát. Felépít egy ökoszisztémát, mellyel magához láncolja a felhasználókat, bizonyos szolgáltatásokat pedig – mint például az Apple Music – kinyit más platformok felé is, hogy magához csalogassa az embereket.

messaging_apps

Aktív iMessage felhasználóként nagyon sajnálom, hogy az Apple nem készíti el az Androidos iMessage alkalmazást, mert ezzel megfosztják a világot egy hatalmas kényelmi funkciótól. Sokkal egyszerűbb lenne, ha az SMS-hez hasonlóan az iMessage is platform független lenne, és nem kéne az erőforrás pazarló WhatsAppot, vagy Facebook Messengert használnunk, ha Androidos ismerőseinkkel szeretnénk csetelni. De ezek szerint hiába várjuk ezt, továbbra is kénytelenek leszünk több különböző alkalmazásban írni az üzeneteinket, ha minden ismerősünkkel szeretnénk kommunikálni.

Ha lemaradtatok róla, most megnézhetitek videós tesztünket az iOS 10-ben debütáló új iMessage-ről.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!