imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ezért nincs Instagram app az iPadre


A közösségi platform vezetője nemrég személyesen árulta el, hogy miért maradtak adósak az alkalmazással.

Ha az iPadről méltatlanul hiányzó appokról van szó, akkor a gyári Számológép nálam kérdés nélkül viszi a prímet, ugyanakkor az Instagramnak is bőven lenne helye a klubban. A 2010-ben indult, képmegosztóból multifunkciós közösségi oldallá fejlődött szolgáltatás ugyanis valamiért a mai napig nincs jelen hivatalos appal az Apple táblagépein.

Adam Mosseri 2018 októbere óta vezeti az Instagramot.

Az iPad felhasználók oldalát pedig már csak azért is fúrja a dolog, mert a cég részéről sosem érkezett magyarázat a tabletek mellőzésére. A hétvégén viszont egy kérdezz-felelek keretében valaki végre rábírta a vállalat CEO-ját, Adam Mosserit, hogy meséljen egy kicsit arról, miért is kell nélkülöznünk a táblagépes Instagram-alkalmazást. A válaszban azonban nem sok köszönet volt, a vezető szerint ugyanis ennek egyetlen oka a…kapaszkodj meg: az erőforrások hiánya!

Igen, az egymilliárd felhasználót kezelő Instagramnál, melyet 2012-ben egymilliárd dollárért vásárolt fel a Facebook, egyszerűen nincs pénz és szabad ember arra, hogy iPad appot fejlesszenek. Mosseri úgy fogalmazott, hogy ők ugyan szeretnének iPades alkalmazást készíteni, de meghatározott számú dolgozójukra rengeteg tennivaló jut, s így ez valahogy sosem tűnik a legjobb következő lépésnek. Szinte már látom magam előtt az Instagram izzadó pénzügyes nénijét, aki mindent elkövetett, hogy beleférjen a büdzsébe még néhány arc az iPad-részlegre, de sajnos nem sikerült neki a varázslat.

Viccet félretéve, bármi is legyen a valódi ok, Mosseri ezúttal sem tett ígéretet arra, hogy valaha is elkészül az a fránya alkalmazás. Pedig az Instagramot időről-időre kérdőre vonják a mulasztás miatt, legutóbb a direkt üzenetek bevezetésekor kellett magyarázkodniuk, hogy az miért élvez prioritást az iPaddel szemben. A Verge riportere akkor azt a választ kapta, hogy az üzenetek „segítenek kapcsolatban maradni azokkal, akikkel törődünk”.

Az iPaden tehát egyelőre nem marad más, mint az amúgy egész jó webes felület használata. Korábban egyébként számos, harmadik féltől származó kliens orvosolta a problémát, ám egy néhány évvel ezelőtti változtatás miatt az összes működésképtelenné vált.

Te is hiányolod iPaden az Instagramot?

EForrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!