imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezért váltok iPhone 7-ről Galaxy S8-ra


2007 óta iPhone-t használok, de most, hogy bemutatták a Galaxy S8-at ideje váltani. Biztosan sokkoló a bejelentés, de oka van a váltásnak, amit most el is árulok.

Aki ismer az tudja, hogy nálam nagyobb Apple rajongót nehéz találni az országban. 2003 óta használok Mac-et, iPhone-t pedig 2007 óta. Az első iPhone óta mindegyik modellt használtam és nagyon szerettem is őket, de a Samsung Galaxy S8 elcsábított.

A Galaxy S8-ról itt írtam le a véleményem, ha valaki lemaradt róla, most pótolhatja.

Ahogy a cikkben is írtam, az S8 brutál jól néz ki. Jók az arányok, a készülék előlapjának több mint 80 százalékát a kijelző foglalja el. Az iPhone-nál ugyebár rengeteg helyet elvesznek az alsó és felső sávok, illetve a kijelző kerete, emiatt ugyanakkora készülékmérettel kevesebbet látok a kijelzőn az S8-hoz képest. Így 43 felé közeledve kezd romlani a látásom közelre. Adná magát a dolog, hogy vegyek egy iPhone 7 Plust, de az már olyan nagy készülék, hogy számomra kezelhetetlen, nem beszélve arról, hogy a zsebembe se fér be kényelmesen. Mondjuk kicsit félek az S8 nyújtott kijelzőjétől, nem tudom hogy fogom majd elérni a kijelző tetejét, de majd valahogy megszokom.

Samsung-Galaxy-S8-vs-iPhone-7-clash-of-the-titans

Nem is húzom, a lényeg, hogy eladom az iPhone 7-esem és váltok Galaxy S8-ra. Hiába a szerelem az iPhone-nal, ahogy a legjobb csajt is meg lehet unni, így van ez a tech kütyükkel is. Néha rájön az emberre, hogy le kéne cserélni a TV-t, vagy az autót, annak ellenére, hogy semmi baj nincsen velük. Csak nagyobbat, erősebbet, vagy szimplán csak valami mást szeretne az ember. Biztosan felmerül a kérdés, hogy egy Apple-lel foglalkozó cég alkalmazottjaként megtehetem-e, hogy Samsungra váltok. Természetesen igen, és egyébként sem baj, ha az ember képben van a konkurenciát illetően. Kicsit aggódok, hogy mennyire lesz egyszerű megszokni az Androidos felületet, mert ez annak ellenére sem nagyon tetszik, hogy a Samsung most átalakította és csiszolta egy kicsit. De az iOS7-et is megszoktuk, majd ezt is sikerül valahogy.

samsung-galaxy-S8-black-sky-techora

A választott készülék egy Galaxy S8 lesz, fekete színben. Mivel csak egyféle kapacitásban létezik, 64 GB-os modellt veszek. Ez visszalépés az iPhone 128 gigájához képest, de majd összehúzom magam. Igazából 64 GB-on is el lehet férni. Tudom, hogy lehet bővíteni SD kártyával, de nem akarok ezzel szenvedni. Lassabb, mint a belső tárhely, nem akarom, hogy egyben kezelje a kettőt, azzal meg főleg nem akarok szenvedni, hogy megmondjam a készüléknek, hogy mit hova pakoljon. Elég lesz a 64 GB na.

Átgondoltam a váltást, elvileg majdnem minden megoldható, ami meg nem, abban majd remélem, hogy kapok segítséget a lelkes Androidos olvasóktól.

Az adataim áthurcolása nem okoz majd különösebb problémát, névjegyzék, bookmarkok, fotók simán átjönnek a migrálós alkalmazással, talán még a jegyzeteim is valahogy. Google naptárra át tudok állni, az iCloudos levelezésemet majd átirányítom a Gmail címemre, a céges mailemet pedig simán be tudom állítani. Az iCloudon tárolt Keynote, Numbers, Pages doksikkal még nem tudom mi lesz, ha valaki csinált már ilyet, az írja meg a megoldást. Több száz ilyen doksim van, remélem van valami androidos app, ami kezeli ezeket. Ha nincs akkor, sírni fogok, nem szívesen kezdeném el konvertálgatni ezeket Office-ba.

A nagyobb gond, hogy az Apple Watch nem működik Androiddal. Két lehetőség van: az egyik, hogy veszek az Apple Watch helyett egy Samsung órát, a másik, hogy eladom az Apple Watchot és nem lesz okosórám. A második verzió mellett döntöttem. Nagyon fog fájni az Apple Watch hiánya, de a Samsung óra nagyon gagyi, ezért az első opció szóba sem jöhet. Majd azzal vigasztalom magam, hogy az iPhone 7 és az Apple Watch eladása, majd az S8 megvétele után még egy kis pénzem is marad.

Van még egy probléma, ez pedig a Home Kit. Otthon elég annyit mondanom Sirinek, hogy “megjöttem”, vagy “jó éjt” és Siri máris fel vagy lekapcsolja a Philips Hue világításomat, de akár mondhatom neki azt is, hogy “TV”, ekkor minimumra veszi a fényeket, a “sunset” szóra pedig naplementét varázsol a nappaliba. Na ezt szerintem bukom Androidon, maximum a Philips Hue gyári androidos alkalmazását használhatom, az viszont nem tud ilyeneket, de például azt sem, hogy automatikusan kapcsoljon fényeket ha kint besötétedett.

Ja és az iMessage. Na erre viszont semmiféle megoldás nincs. Napi szinten 20-30 vagy akár több emberrel kommunikálok iMessage-en keresztül, összesen pedig több száz ismerősöm használ iPhone-t. Napközben a böngésző mellett, talán az iMessage az, amit a legtöbbet használok. Az ügynökséggel akivel együtt dolgozunk vetettünk iPhone-okat, ez volt a feltétele a szerződésnek. Az Oandert aki a webshopot és az iMagazint fejleszti ugyancsak rákényszerítettük TG-vel, hogy csak miattunk vegyenek iPhone-t és Macet maguknak, mert én is és a kollégáim is utáljuk a Skype-ot, meg az egyéb üzenetküldő alkalmazásokat. Egyelőre egy megoldást tudok az iMessage problémára, ez pedig a gépem. A MacBook Prón fogok tudni üzeneteket fogadni és küldeni, ha nem vagyok gépközelben, akkor elérhetetlen leszek. Mondjuk ennek is van előnye. Ha valakinek van ötlete a dologra, az írja meg a megoldást.

Az Airpods fülesem elvileg működni fog vele, max a szexi párosítást bukom el.

Az utolsó gondom a continuity és az Airdrop. Bár apróságnak tűnnek, ha az ember Apple környezetben dolgozik, nagyon jól tudnak ezek jönni, nem tudom, hogy ha beillesztek a rendszerbe egy Androidos készüléket akkor mi a megoldás, ebben is segíthetnétek.

Egyelőre ennyi merült fel az utóbbi egy napban, mióta eldöntöttem a váltást. Ha megjön a Galaxy S8-asom, természetesen írok majd egy nagyon hosszú cikket a tapasztalataimról, biztosan lesz még egy csomó minden, amire most nem is gondoltam.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!