imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jet Black iPhone 7 vízcseppekkel

Ezért van iPhone 7 hiány világszerte


Úgy tűnik Ming-Chi Kuo, a KGI Securities jól ismert elemzője ismét hozzáfért pár belső adathoz. Reggel közzétett jelentésében a data porn mellett elmagyarázta azt is, miért kell világszerte sokat várni idén az új készülékekre.

Nem sokkal az iPhone 7 rajtja után hamar apadni kezdtek a készletek itthon és a világ többi részén egyaránt. Fekete iPhone 7-et, és bármilyen iPhone 7 Plus-t gyakorlatilag sehol nem lehet most beszerezni. Ebből talán nem alaptalan arra következtetni, hogy jól fogynak a készülékek. Az Apple sajnos nem adja ki a pontos számokat, ezért is jó, ha az embernek kiterjedt kémhálózata, belsős forrásai, vagy jóstehetsége van.

Mi sajnos egyelőre egyikkel sem rendelkezünk, viszont Ming-Chi Kuo valószínűleg egyszerre bír mindegyikkel. A status quo megerősítése végett pedig ismét elhintett pár információmorzsát az erre sóvárgó nép között.

iPhone 7 Plus minden szín

Nézzük hát, milyen a kereslet az iPhone-okra a tajvani elemző szerint.

Az első fontos adat, hogy a Plus modellek a vártnál lényegesen jobban fogynak. Ezzel szemben az alapmodell eladásai egyelőre nem érik el a 6s tavaly ilyenkori számait.
Miért pont a Plus? Egyfelől a duplakamerát kifejezetten jól fogadta a nagyközönség, és gondolom senkinek nem okoz álmatlan éjszakákat a plusz 1 gigabájt RAM sem. Másfelől Kuo szerint nem elhanyagolható tényező a Samsung Note 7 visszahívási botránya sem. Ennek köszönhetően sok potenciális vásárló inkább más nagy kijelzős telefon után nézett, és ebből a tortából valószínűleg az Apple is kapott egy kiadósabb szeletet.

Színek terén vezet a Jet Black, az előrendelések 30-35%-a erre az árnyalatra érkezett. Ez a szám Kínában még magasabb, ott a vásárlók 45-50%-a akar a kozmoszfekete modellben gyönyörködni.

iPhone 7 Plus

A korábbi adatokhoz képest jobban kiegyenlítődött az alapmodell és az iPhone 7 Plus eladási aránya, most már nagyjából egyenlő mértékben fogy a két típus. Ez továbbra is rekordnak számít, soha nem kelt el ennyi mennyiség a nagyobb kiadásból ezidáig.

Erre számított is az Apple: még a bemutató előtt 10%-kal több iPhone-t rendeltek be a beszállítóiktól. Akkor mégis miért van ennyire hiány?

Kuo magyarázata szerint a Jet Black modellekkel kicsit megszívatta magát az Apple. Ezeknek előállítása ugyanis lényegesen komplikáltabbá tette a gyártás folyamatát, így mindössze 60-70%-os termelési arányt tudnak csak produkálni. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy ebben az évben a tavalyi 12 elsőkörös országhoz képest idén 28 helyen kellett feltölteni a készleteket, örülhetünk neki, hogy egyáltalán képről láthattuk egy létező példányt az új fajtából.

Nem kérdés, kicsit túlvállata magát idén az Apple. Mondjuk nem hiszem, hogy ettől megszakadna Tim Cook szíve, és könnyek közt olvasná a jelentéseket. Még mindig kellemesebb probléma azon agyalni, hogy miként tartsák a versenyt a hatalmas kereslettel, mint azon, hogy hogyan adjanak el félmillió érdektelen telefont a hátsó raktárból…

iPhone 7 tesztünket ide kattintva olvashatjátok.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!