imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezt az Apple Pencilt akarod majd, akkor is ha nincs iPaded


Az Apple a napokban újabb jóváhagyást kapott egyik szabadalmára. De még milyenre! Itt az eddigi legjobb elképzelhető jövője az Apple Pencilnek.

Amióta 2015 novemberében az iPad Próval együtt bemutatták az Apple Pencilt nem sok mindent történt a stylusszal. Persze ez érthető is, elég nehéz fejlesztéseket végezni egy digitális “ceruzán”. Három Apple mérnöknek úgy tűnik most mégis sikerült kicsit továbbgondolnia az alapvetően egyszerű koncepciót, amivel az Apple Pencil teljesértékű tagjává válhatna az ökoszisztémának.

Annak rendje és módja szerint az ötletből szabadalom született (No. 62/363172), amelyet még januárban el is fogadott az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala. Mondom a címet és máris érteni fogjátok miért lelkesedtem be ennyire:

tartalomkészítés elektronikus bemeneti eszköz használatával nem-elektronikus felületeken

Kicsit rébuszosan van megfogalmazva, de szerintem érthető miről van szó: egy olyan Apple Pencilről, amelyet nem csak az iPad Pro kijelzőjén lehetne használni, hanem lényegében bármilyen felületen, ami kellően egyenletes és lapos a célra. Ebből pedig rögtön következik a másik királyság is, a készülékfüggetlenség. Innentől kezdve ugyanis édesmindegy, hogy egy iPadhez vagy éppen egy iMachez kapcsolódik a Pencil, minden készülékkel kompatibilis lehetne. Ezáltal pedig ugyanúgy egy univerzálisan használható kiegészítővé lépne elő mint például az AirPods.

Persze rögtön adja magát a kérdés, hogy akkor mégis milyen módon kerülne digitalizálásra a stylus mozgása. Erre a feltalálók több lehetséges változatot is leírtak a kamerától kezdve a elektromágneses vagy hang alapú háromszögelésen át a mozgás és orientáció követő szenzorokig. Mi több, bizonyos megoldások esetében igazából még felületre sem lenne feltétlen szükség, akár a levegőbe írva is detektálható lenne a toll mozgása. Ha ezt kiegészítjük az AR-es törekvésekkel, máris elég menő felhasználási lehetőségek sorát kapjuk, gondoljunk itt például a 3D tervezésre.

Természetesen, ahogy az összes szabadalomnál, úgy ennél sem lehetünk biztosak benne, hogy valaha megvalósul a termék. Mindenesetre, ha valahová, akkor ebbe az irányba érdemes lenne fejleszteni az Apple Pencilt. Már csak azért is mert így a potenciális vásárlóréteg az univerzális felhasználás miatt jelentősen szélesebb lenne mint most…

Forrás: AppleInsider

Amíg várakozol az Apple Pencil 2-re, addig az első verzióval is bőven elszórakozhatsz. Hozzá passzoló akciós iPad Pro is akad még készleten.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!