imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezt a beállítást kapcsold ki, ha lassúnak érzed az app váltást


Egy funkció miatt előfordulhat, hogy lassabbnak érzed az alkalmazások közti váltást iPhone-on. Ez azért van, mert valószínűleg nemcsak te érzed így, hanem így is van. Mutatjuk mi okozhatja!

Nemrégiben feltűnt, hogy az iPhone-omon lassabban jön elő a multitasking nézet, mint az iPademen. Nem zavaróan lassú, de a kettőt összehasonlítva szembetűnőbb a különbség. Pedig utóbbi egy jóval régebbi modell, tehát papíron a telefonomnak kellene gyorsabbnak lennie. Mielőtt még felszisszennél és bekommentelnéd, hogy hát persze, mivel lassítja a készülékeket az Apple, leszögezném, hogy nem emiatt van. Nincs szó akadozásról, és általában véve nem lassabb az iPhone-om, csak ebből az egy szemszögből tapasztaltam eltérést.

 

 

Felgöngyölítve a dolgot végül rájöttem a rejtélyre. Korábban írtunk olyan funkciókról, mint az Intelligens színinvertálás, amit a Kisegítő lehetőségek opciói közt találunk meg. Itt egyes funkciókat beállíthatunk billentyűparancsnak, ami a Home gombos iPhone-okon a háromszori megnyomással hozható elő. Ha ezt kikapcsoljuk, akkor a multitasking nézet egyből előjön és megszűnik a tapasztalt “lassulás”. Mint utólag utánajártam, ez azért van, mert egy minimális időt várakoznia kell a telefonnak, hogy felismerje 2x vagy 3x nyomtuk meg a gombot.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!