imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezt a gombot nyomd meg, ha fullon van a Maced


Ha teljesen megtelik a Mac tárhelye, furcsa dolgokat kezd művelni. Például nem engedi üríteni a kukát, ami igen nagy para. Vagy mégsem? 

Néhány napja történt, hogy az egyik kolléga észrevette, hogy annyira tele van a gépe, hogy a rendszer több szempontból is nem a megszokott módon kezdett el működni. Ha teljesen betelik a tárterület, akkor nem tudjuk üríteni a kukát, nem mozdulnak a felhő folyamatok és logikus módon a megkezdett dokumentumokat sem tudjuk menteni. Ez azért nagyon aljas jelenség, mert a felhasználónak fel sem tűnik, hogy kezd tele lenni a gép, hiszen az SSD nem lassul tőle.

De mit lehet ilyenkor tenni? Nos, nem kell nagyon megijedni, természetesen erre is van megoldás. Jobb esetben már egy sima újraindítás is segíthet, rosszabb esetben viszont használhatjuk a Safe módot. Ez lényegében annyit csinál, hogy újraindítás közben kipucol minden cache-t, ezzel tárhelyet felszabadítva a gépről. Mindössze annyit kell tennünk, hogy újraindítás közben tartsuk lenyomva Shiftet, így Safe módban indul el a gép. Ürítsik mielőbb a kukát és minden szükségtelen fájlt és ismét indítsuk újra a gépet.

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!