imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezzel a módszerrel köt magához az Apple, ha felső vezető vagy


Az Apple felső vezetésében dolgozni egyszerre kihívás és lehetőség, és ahogy korábban beszámoltunk róla, új emberek érkeztek vagy régiek kaptak új feladatokat. Johny Srouji, a frissen kinevezett hardveres technológiáért felelős alelnök esete betekintést nyújt abba, hogyan motiválja és köti magához az Apple saját vezető szakembereit.

Johny Srouji a Haifában található, 1912-ben alapított Technion – Israel Institute of Technology egyetemen szerzett mérnök informatikus diplomát 1990-ben, ezt követően Izraelben és az Egyesült Államokban dolgozott az Intelnek és az IBM-nek. 2008 márciusa óta erősíti az Apple csapatát, ahol a mobil eszközökbe tervezett processzorok állnak munkájának a középpontjában.

Technion – Israel Institute of Technology | Haifa, Izrael
Technion – Israel Institute of Technology | Haifa, Izrael

Nevéhez fűződik az Apple A4-es chipjének a kifejlesztése, ami a cupertinói cég első, csak házon belül elkészített chipje volt, de Srouji azóta értelemszerűen az összes “A” sorozatszámú chip tervezésében részt vett. Ha ideje engedte, más projektekben is részt vett, így a Touch ID létrehozásában is segédkezett. Új pozíciójában közvetlenül Tim Cooknak jelent, munkakörébe tartozik minden hardveres fejlesztés felügyelete, az akkumulátoroktól a kijelzőkön át a processzorokig.

johhny-srouji

Egy ilyen felelős beosztásban dolgozó vezetőt érdemes jutalmazni. Ez meg is történt, ráadásul még októberben, kinevezése előtt 90,270 korlátozott Apple részvényt kapott, összesen 9,6 millió dollár értékben. Ezzel Apple részvényekben meglévő vagyona kb. 34 millió dollárra emelkedett, amiből 217,305 egység korlátozott, 101,881 egység pedig szabadon felhasználható. Miért októberben, miért ennyi pénzt, és mi az, hogy korlátozott részvény egység? Az RSU, vagy restricted stock unit nagyon egyszerű: amíg bizonyos kondíciók nem teljesülnek, addig a részvényekhez nem férsz hozzá, tehát legegyszerűbb megközelítésben, nem adhatod el őket. Teljes egészében kevesebb mint négy év múlva, 2019 októberében rendelkezhet a teljes részvényösszeg felett, addig évente kétszer „szabadul fel” egy 12,5%-os hányad. Nem egy rossz módja ez annak, ha motiválni akarod a munkavállalódat, és érdkeltté tenni abban, hogy sikeres legyen a cég, ahol dolgozik. Hisz a részvényárak változhatnak, ha lejtmenetbe kapcsol az Apple.

Egyelőre nem úgy néz ki, hogy jelentősen csökkenne az Apple részvények árfolyama.
Egyelőre nem úgy néz ki, hogy jelentősen csökkenne az Apple részvények árfolyama.

Összehasonlításképp: augusztusban Tim Cook 560,000 egység, Eddy Cue 350,000 egység korlátozott részvényt kapott, melyeknek az együttes összege kb. 97 millió dollár. Angela Ahrendts pedig 2014 májusában „átigazolási bónuszként” kapott 113,334 egység korlátozott részvényt, mert átjött a Burberry-től az Apple-höz.

Források: Business Insider, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!