imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ezzel a beállítással mindenképp kicseng majd az iPhone-od


Az iOS 11 egyik újdonságaként egy-egy fontosabb névjegy számára engedélyezhetjük, hogy minden esetben kicsörögjön az iPhone-unk, ha hálózaton vagy FaceTime-on keres minket. Lássuk, hogyan lehet a Ne zavarjanak funkció beállításait és némítást egyetlen kapcsolóval inaktiválni.

A Ne zavarjanak opció beállításainál több hasonlóval is találkozhatunk, például kiválaszthatunk kedvenc kontaktokat, akiknek a száma akkor is kicsörög, ha éppen aktív ez a funkció. Ugyanakkor, ha le van némítva a készülék, akkor ebben az esetben sem fog hangjelezni, csak rezegni. Az iOS 11-be pedig bekerült egy új, eddig ismeretlen kapcsoló, ami tulajdonképpen arra szolgál, hogy az adott személy minden körülmények között el tudjon minket érni.

Ha kiválasztunk egy kontaktot és a Szerkesztés opcióra nyomunk, akkor paraméterezhetjük a névjegy beállításait, többek között a csengőhangját is. A csengőhang fül alatt pedig megtaláljuk a Vészhelyzeti megkerülést, amit ha aktiválunk, akkor a némítás és a Ne zavarjanak funkció ellenére is csörögni fog a telefon. Sőt, ezt nem csak hívásokra, hanem külön az üzenetekre is beállíthatjuk.

Nem érdemes túl sok kontaktra engedélyezni ezt a lehetőséget, hiszen gondoljunk csak bele: vér ciki, ha mondjuk a színházban megcsörren a telefonunk, szerencsére azért többségében nem azért hívják az embert telefonon, mert nagy a baj. De szerintem teljesen életszerű szituáció, amikor apuka tinédzser lányát elengedi életet első randijára, és az alatt a 2-3 óra alatt bármilyen körülmények között elérhetőek a felek.

Ha szeretnél még több hasonló cikket olvasni, akkor a Tippek rovatban kedvedre válogathatsz ezek körül.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!