imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Face ID az arcfelismerés fejlesztésére ösztönzi a konkurens gyártókat


Míg néhány hónappal ezelőtt azt gondoltuk az idei év legnagyobb slágere a kijelző alá szerelt ujjlenyomat leolvasó lesz a mobiliparban, addig az Apple egy teljesen más technológiát mutatott be időn ősszel az iPhone X-ben. Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője szerint ezzel az Apple ismét felkeltette a rivális gyártók figyelmét, és ismét iparági standard lehet az Apple megoldásából.

Izgatottan vágjuk már a centit, hogy végre kézbe foghassuk az első modellt, a bemutatása óta készült legnagyobb újításokat tartalmazó iPhone-t. Az iPhone X szakítva a hagyományokkal a Touch ID-t Face ID-ra cserélte, ezzel zűrzavart okozva mind a felhasználók, mind pedig a konkurens gyártók fejeiben. Az iPhone jubileumi telefonja előtt is léteztek már arcfelismerést tudó telefonok, de az Apple technológiája egy ténylegesen biztonságos és kényelmesen használható megoldásnak tűnik, ami Kuo szerint még a kijelző alá szerelt ujjlenyomat olvasónál is jobban kezdte érdekelni a vetélytársakat.

Míg a kijelző alá szerelt ujjlenyomat azonosító csak egy specifikus frissítés a kapacitív megoldásokról, addig a 3D-s felismerés forradalmi felhasználói élményt testesít meg és előrejelzi a bruttó árrés minimumát. A 3D-s technológia nemcsak biztonsági feladatokra alkalmas vagy arra, hogy vicces Animojikat készítsenek vele a felhasználók, hanem kulcsfontosságú a kiterjesztett valóság fejlődésében is. Ezért úgy gondoljuk a gyártók többet fognak költeni az ehhez kapcsolódó technológiákra.

Kuo korábban azt is megjegyezte, hogy a TrueDepth kamera az iPhone X egy olyan szegmense, mellyel az Apple 2,5 évnyi előnyre tett szert a biometrikus azonosításban. Ez talán egy kicsit túlzó becslés tekintve, hogy a Qualcomm rendelkezik hasonló technológiával, az viszont könnyen lehet, hogy az iPhone X sikere megnyitja az androidos telefongyártók szívcsakráit és az ujllenyomat olvasó helyett mindenki átáll az arcfelismerésre, ezzel pedig a lehető legjobb felhasználói élményt érik el. Kuo jelentésében azt is jegyzi, hogy a Samsung OLED gyártása jelenleg ugyanekkora előnyben van a többiekkel szemben, nem is csoda, hogy az iPhone X-be is ilyen panelt szerelt az Apple.

Forrás: MacRumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!