imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Face ID-s iPadre utaló kódsort találtak az iOS-ben


Hamarosan tovább bővülhet a Face ID-t használó eszközök száma: az összes szivárogtató nagyágyú megerősítette már, hogy az Apple idén arcfelismerős iPad Prót fog piacra dobni.

Mark Gurman, a Bloomberg Technologies Apple-szakértője a rá jellemző határozottsággal már tavaly november beszámolt a Face ID-s, káva nélküli iPad Próról. Akkor csak csóváltuk a fejünket, hiszen nem sokkal korábban, májusban mutatták be a második generációs iPad Prókat, amiben megkaptunk mindent, ami szem-szájnak ingere (tesztet itt és itt olvashattok róla).

Azóta viszont Kuo is megerősítette a híreket, sőt a tavalyi év felfedezettje, Guilherme Rambo és az iHelpBR szerkesztője, Filipe Espósito is megtalálták az erre utaló kódsorokat az iOS 11.3 fejlesztői bétájában. A kódból egyértelműen kiolvasható a “modern iPad” megnevezés, ami azért érdekes, mert tavaly az iPhone X-et is pontosan ugyanilyen fedőnévvel látta el az Apple. Persze ez még nem bizonyítja 100%-osan a Face ID-t, illetve a káva nélküli kialakítást, csak azt, hogy jó esély van idén egy új iPadre.

Mindenesetre a rendelkezésre álló információk igencsak egybecsengenek. Bár én jelenleg a Touch ID-t sem használom az iPademen. Ugyanakkor egy Face ID-s iPad egyértelműsítené azt, hogy az Apple-nek bevált az új technológia és a jövőben minden új készülékről leradírozzák az ujjlenyomat azonosítót és arcfelismerővel helyettesítik. Ha a szivárogtatások beigazolódnak és valóban lesz ilyen eszköz, szinte biztos, hogy 3D Touch továbbra sem lesz benne, illetve az Apple marad az LCD technológiánál.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!