imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Facebook: a politikusok mostantól egy kicsit még egyenlőbbek


A politikusoknak mostantól nem kell követniük a megszokott szabályokat – legalábbis ami a sima posztokat illeti. Ezt a Facebook a saját blogján osztotta meg a napokban, mondván nem az ő feladatuk, hogy beleavatkozzanak a politikai vitákba.

A cégóriás kedden jelentette be, miszerint a jövőben más alapelvek szerint kezelik majd a politikusok által létrehozott bejegyzéseket. Bár a valódi erőszakra buzdító posztokat továbbra is eltávolítják majd, a többinek mostantól nem kell megfelelnie az általános alapelveknek.

Mindezt Nick Clegg, a Facebook kommunikációs vezetője jelentette be. Clegg elmondása alapján hasonló mentesség 2016 óta létezik a Facebooknál, méghozzá a megfelelő hírértékű tartalomra. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy a poszt nagyobb jelentőségű a nyilvánosság számára, mint amekkora károkat okozhat, akkor sem törlik, ha egyébként megszegné az alapvető feltételeket.

Éppen ez történik majd a politikusok bejegyzéseinél is. Szerintük ugyanis fontos, hogy az emberek tájékozódhassanak a politikai tartalmakról, azok cenzúrázása nélkül, és ezek alapján hozhassák meg döntéseiket. Ráadásul ezzel a Facebook saját magát is mentesíti attól, hogy akár politikai vitákat döntsön el egyik vagy másik oldal javára.

Maga a változtatásnak egyébként előzménye is van, hisz Zuckerberg épp néhány napja látogatta meg Trumpot, akinek visszatérő problémája, hogy a Facebook gyakran törli vagy korlátozza egyes bejegyzéseit, hozzászólásait. Bár hivatalos információ nincs erről, könnyedén előfordulhat, hogy ez a találkozó is hatással volt a keddi bejelentésre.

Teljesen szabad utat ennek ellenére sem kapnak, ugyanis még nekik is be kell tartaniuk a reklámozásra vonatkozó szabályzatot, így a hirdetések esetében továbbra is bármikor, bármilyen kreatívot megvétózhat a közösségi óriás. Sőt, Clegg hozzátette, hogy bár az organikus posztok terén ezentúl nagyobb mozgástérrel rendelkezhetnek, továbbra is minden mozdulatukat figyelik majd.

Te követsz politikusokat a Facebookon?

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!