imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Facebook, maradj csak Facebook


A Facebook a világ legnagyobb közösségi hálózata. A regisztrált profilok alapján minden hatodik embernek van felhasználója. Természetesen rengeteg hamis profil van, de ez a szám akkor is felfoghatatlanul nagy. Világon a legtöbb ember napi szinten használja, még ha nem is oszt meg tartalmat az oldalon. Amiatt, hogy lényegében bárkit el lehet rajta érni, nagyon kedvelt az üzenetküldő szolgáltatása is. A szolgáltatást fejlesztőknek sajnos ez nem elég, és időről időre újabb és újabb ötletekkel rukkolnak elő, hogy fejlesszék a szolgáltatást. Éppen ezért a Facebook már rengeteg önálló alkalmazást fejlesztett, viszont ezek jórésze még csak nem is ismert.

A napokban éppen ezzel kapcsolatosan röppent fel egy érdekes pletyka, miszerint a Facebook sem szeretne kimaradni a zenestreamelő piacról. Az akkori hírek szerint ugyanis a Facebook munkatársai előkészületeket tettek egy ilyen kaliberű szolgáltatás elindítására. Mielőtt nagyon továbbhaladnánk, szeretném megemlíteni, hogy ez természetesen nem igaz. A Facebook (egyelőre) nem akar belefolyni a jelenleg is folyó versengésbe, és az igazat megvallva, talán nem is lenne túl sikeres próbálkozás.

facebook

A lényeg, hogy a Facbookon néha már idegesítően sok ember oszt meg zenét, a szám egy-két olyan sorával, ami épp leírja az érzésünket. A híresztelés szerint pedig a Facebook épp ezt vette észre, és egy olyan szolgáltatást indított volna, ahol ingyenesen, de reklámokkal lehetett volna bármilyen zeneszámot meghallgatni, és azt egy kattintással megosztani a saját falunkra. A pletyka alapján egy Spotify szerű rendszert építettek volna ki a fejlesztők, amiben természetesen helyet kapott volna a prémium lehetőség is. Itt viszont felmerül a kérdés, hogy ki is szeretne a Facebooknak fizetni egyáltalán bármiért is?

Facebook

A Facebook szóvivője a The Verge-nek elmondta, hogy ez mind alaptalan és a Facebook nem tervez zenei streaming szolgáltatást indítani. Azt viszont már nem cáfolta, hogy a hónap elején tárgyalásokat folytattak több zenei kiadóval is. Az, hogy mi hangozott el ezeken a találkozókon egyelőre nem tudjuk, de határozottan érdekes. Lehet, hogy a Facebook valami olyat indítana el, ami a piacon eddig még nincs jelen? Vagy talán egy újabb kudarcnak láthatjuk az előkészületeit? Ezekre a kérdésekre pár hónapon belül biztosan megtudjuk a választ. Azzal viszont szerintem mindenki egyetért, hogy a Facebooknak többet kéne a fő profiljára koncentrálni és jobban oda kéne arra figyelnie, hogy a szolgáltatásait világszerte ugyanolyan színvonalúvá tegye. Gondolok itt a Facebook fiók nélküli Messenger regisztrációra, ami itthon továbbra sem elérhető. A Facebookot megkeresve csak annyit válaszoltak nekünk ezzel kapcsolatban, hogy értesítenek, ha belátható időn belül érkezik a lehetőség Magyarországra. Eddig viszont még semmi hír efelől.

Forrás: The Verge

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!