imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Face ID és Touch ID egyszerre az iPhone-on!?


Érdekes szabadalom látott napvilágot, bár aligha várható, hogy meg is valósul.

Amikor még csak elméletben létezett a Face ID, kicsit mindenki – köztük én is -, rá volt parázva, hogy mi lesz. Volt nekünk egy teljesen jól működő, megbízható és megszokott ujjlenyomat-leolvasónk, ami ráadásul második, szupergyors generációját élte már. Nem tűnt valami jó megoldásnak a Face ID.

Aztán az Apple megmutatta a világnak, hogy hogyan is kell ezt csinálni, és olyan technológiát rakott le az asztalra, ami mindenkit azonnal meggyőzött. Nem nagyon találkoztunk még olyannal, aki a Face ID után visszasírja a Touch ID-t, ugyanakkor tény, hogy sok régebbi iPhone birtokos a mai napig kételkedik a technológiával kapcsolatban, és kitartana az ujjlenyomat-leolvasó mellett.

Nos, elméletben nem biztos, hogy választani kell a két megoldás közt. Az Apple-nek legalábbis van már szabadalma arra, hogy élhet a kettő együtt párhuzamosan. Egy frissen napvilágot látott kérelem leírja, hogy működhetne a vállalat elképzelései szerint egy olyan telefon, aminek van ilyen is, olyan is.

Az elsődleges felismerő továbbra is a Face ID maradna, ugyanakkor sikertelen azonosítás után nem a jelszó, hanem az ujjlenyomatos azonosítás jönne fel alternatívaként. Aztán csak ha az sem jön be, azután jönne a jelszó. A szabadalom képein még a klasszikus Home gombos leolvasó látható, de több mint valószínű, hogyha az Apple valaha visszatér még a korábbi technológiához, az kijelző alá építetve fog történni.

Nagy reményeket ne fűzzünk tehát a megvalósuláshoz, de azért egy gondolatkísérletet megér a történet.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!