imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

FaceTime-on jelentkezett be Erdoğan elnök a puccs alatt


Péntekről szombatra virradó éjjel a katonaság egy réssze puccsot kísérelt meg Recep Tayyip Erdoğan elnök és kormánya ellen, azonban szombat hajnalra le is verték a hatalomátvételre tett kísérletet. A puccs közben, még mielőtt a katonák leállították volna a török CNN-t, élő adásban jelentkezett be a riporternél – FaceTime-on.

A közösségi média olyan átjárhatóságot teremtett a világon, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Pillanatok alatt értesülhetünk róla, hogy mi történt Dallasban, Nizzában vagy éppen Isztambulban. Nem kell a hagyományos médiumok nehézkes reakcióideje miatt várnunk, hiszen mindenki tudósítóvá válhat, akinél van egy okostelefon. A Facebooknak és a Twitternek is meghatározó szerepe volt az arab tavasz során és valószínűleg a YouTube-ra érkező élő videóadások is hozzá fognak járulni ahhoz, hogy pillanatok alatt audiovizuális tartalmat kapjunk a világ szinte bármelyik szegletéből.

erdogan-cnn-facetime

A török elnök Marmarisban nyaralt a tengerpartnál, még onnan jelentkezett FaceTime-on, hogy a riporter iPhone-ján keresztül szólítsa fel híveit: vonuljanak utcára és álljanak ellen a katonáknak. A dolog annyira spontánul sikerült, hogy a riporternőt élő adásban fel is hívta egy ismerőse (a bő 5 perces videót itt tudjátok megnézni, a szándékolatlan baki 1:08-nál történik, és majdnem 10 másodperc kell a hölgynek, mire észreveszi magát). Bár a történelem általában a győzteseket szokta igazolni, és Erdoğanék nagyon fogadkoznak, hogy kemény lesz a megtorlás (valószínűleg már az), de a FaceTime bejelentkezés, és ez a radarfelvétel is mutatja, hogy azért nem volt ez a meccs kezdetektől teljesen lejátszva. Így repült a török elnök Marmarisból Isztambulba, egy kicsit késleltetve a megérkezést:

Az Apple-nek egyébként két Apple Store-ja is van az országban – mindkettő Isztambulban –, a puccsot követően bezárták őket a hétvégére. A Zorlu Centerben található Apple Store 2014 áprilisában nyílt, ez volt az első hivatalos Apple bolt az országban, ami rögötn még abban az évben építészeti díjat is nyert. A közel 2000 négyzetméteres eladótérrel rendelkező – ennek nagy része a föld alatt van – üzlet számára a természetes fényt egy speciális üvegszerkezet biztosítja. A török kormány korábban barátságos hangot ütött meg az Apple-lel, 2013-ban például belengették, hogy hosszútávú projektként 3 milliárd dollár értékben akarnak iPadeket vásárolni a kormányzatnak és az oktatásnak.

Forrás: Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!